Glumica i model, Cara Delevingne, samo je još jedan u nizu od slavnih koji su imali komentara na dokumentarnu seriju 'Surviving R. Kelly' o slavnom američkom reperu R. Kellyju, koji je u dugogodišnjoj karijeri stvorio niz nezaboravnih hitova, ali izazvao i gomilu skandala. Od braka s 15-godišnjom pjevačicom Aaliyah, snimke seksa s maloljetnicom, optužbe za vođenje seks-kulta, ali i niz bizarnih poteza koji na momente djeluju gotovo sociopatski.

'Pogledala sam dokumentarac i ostala šokirana. Muškarac je predator koji se hrani moći, prema mom mišljenju je puno gori od Harveya Weinsteina. Ne uspoređujem ih, no moja poanta je, Harvey se istražuje, a R. Kelly ne. Sami možemo sebe kriviti za tu situaciju. Znala sam za optužbe, ali nisam shvatila ozbiljnost cijele situacije. I dalje slušam njegovu glazbu. Prestanite odvajati umjetnost od umjetnika, jer ako pjeva kao anđeo, ne znači da i je takav', napisala je Cara u svojoj Instagram objavi te pohvalila sve koji su javno progovorili protiv njega. 

Upravo zbog te objave 50 000 pratitelja ju je otpratilo, a uskoro još toliko. 'Ovako izgledam ja kad sam shvatila da sam izgubila preko 50 000 pratitelja nakon jučerašnje objave o R. Kellyju. Svaki put kada kažem nešto iskreno, ono u što vjerujem, nešto što drugi smatraju kontroverznim, nešto što dovodi ljude da se zapitaju i postavljaju pitanja, izgubim pratitelje' komentirala je uz šaljivu fotografiju.