Legendarna Zdenka Kovačiček autorica je skladbe 'Elektra' koja je nadaleko odzvonila sa spektakularne nedavne Chanelove revije. Hit koji i danas pali i žari Zdenka je snimila još davne 1978. godine. Najnovija vijest koja je pristigla iz Chanela je da će upravo skladba, s još 13 po izboru njihove agencije za odabir glazbe za Lagerfeldove revije, biti dostupna u prodaji s na limitiranom nosaču zvuka u čak 1000 primjeraka.

'Vijest mi je potvrđena, kompilacija sa skladbama s Lagerfeldove revije izdat će se u tisuću primjeraka, a moći će se nabaviti u ekskluzivnom Chanelovu lancu. 'Elektra' je u vrijeme stvaranja bila eksperiment, bila je iskorak, oživotvorenje za to vrijeme jednog sasvim novog zvuka. Osoba sam koja je uvijek voljela iskorake i zato sam se punim srcem upustila u avanturu elektroničke glazbe. Zanimljivo je koliko je 'Elektra' tada prošla nezapaženo, da bi se onda vratila u punom stilu', ispričala je Zdenka za Slobodnu Dalmaciju.
Skladba je Zdenki obilježila karijeru i preko noći joj otvorila domaća i inozemna vrata na putu do uspijeha. Glazbenica je nedavno osvojila Ellovu nagradu za životno dijelo, a krajem ovog mjeseca u zagrebačkoj koncertnoj dvorani 'Lisinski' održat će svoj sljedeći veliki nastup. Na koncertu će joj se pridružiti i zanimljiva imena koja će staviti točku na i bogate glazbene večeri. 'Bit će to retrospektiva moga rada, a ispričat će se i gostima koji će uveličati ovaj glazbeni događaj. Otkrit ću ih, Vojo Šiljak, Telefon blues band, Dementronomes, Green house blues band, Nipple People, Valerija Nikolovska, Vanda Winter, Tihomir Pop Asanović, Vedran Božić, Branko Bogunović Pif. I jedan gost iznenađenja', kaže 73-godišnjakinja.
Jazz i blues diva i dalje radi na svojoj glazbenoj karijeri punom parom, ali uz posao vrlo rado nađe vremena za svoje hobije, opuštena druženja i partiju bridža s prijateljica. 'Uživam u druženjima, kulturnim događanjima, razgovorima s dragim ljudima, glazbi. O da i Chanelovoj odjeći. Na ovoj zadnjoj reviji je bila moja 'Elektra'. Ja sam je vidjela na snimci i proučila sam Lagerfeldove novitete. Sada već nisam tip za njegove aktualne trendove, prozirne kabanice i visoke PVC čizme. Ali Chanel i njegova vječna klasika, ženstvenost i elegancija me svakako oduševljavaju' - priznaje glazbenica. Autor: A.S. Foto: Robert Garšpert