Story radio
Početna Celebrity 51630 prikaza 21. srpnja 2019.

Članica kraljevske obitelji više nikada neće moći vidjeti djecu?

Profimedia.

Novi rasplet događaja

Princeza Haya bint al-Hussein, 45-godišnja kći pokojnog jordanskog kralja Husseina, nakon bijega od supruga Muhameda bin Rašida Al Maktuma, posljednjih se dana nalazi na londonskom sudu, gdje je u tijeku spor oko dobrobiti njihove djece. U priopćenju koje prenosi 'The Guardian', piše da će se na sudu 'rješavati pitanja vezana za način na koji će se pristupiti konačnom saslušanju u kojem će se utvrđivati pitanja skrbništva'. 

 | Author: Profimedia Profimedia.

Podsjetimo, nakon što je zatražila razvod od supruga, 69-godišnjeg predsjednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija, Muhameda bin Rašida Al Maktuma, s kojim je u braku od 2004. godine, odlučila je uzeti djecu i pobjeći u Njemačku gdje je zatražila azil. Nakon što je otišla, mediji su nagađali da se nalazi u Londonu, gdje bi voljela nastaviti svoj život. Iako se trenutno nalazi u najstresnijoj situaciji, princeza će dati sve od sebe kako bi zadržala djecu. Upravo zato se nagađa da će ovo biti jedna od najskupljih i najtežih sudskih bitki, jer i jedna i druga strana žele skrbništvo nad djecom. Ukoliko ovu bitnu dobije šeik, velika su šanse da Haya više nikada ne vidi svoju djecu, o kojoj se ne zna puno. No, princeza se toga ne boji jer je angažirala Fionu Shackleton, članicu Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva, koja je svojevremeno zastupala princa Charlesa i glazbenika Paula McCartneyja.

 | Author: Profimedia Profimedia.

Drama između princeze i supruga započela je nakon što je ona odlučila pobjeći iz Dubaija, u potrazi za normalnim i slobodnim načinom života. Tada je pronađena blizu obale Indije, gdje je na silu uhvaćena i vraćena kući. Vlasti Emirata odbacili su navode i optužbe da je Haya pobjegla zbog lošeg tretmana u zemlji, tvrdeći da je princeza tada bila oteta.

Komentari