Hrvatski borac Mirko Filipović, za Dnevnik Nove TV, rekao je kako je imao moždani udar prije tjedan dana te obznanio kraj karijere. 'Problemi s vratom, nesvjestica hvata čim se okrenem, pukla mi je žila, imao sam mehanički izljev. Prije tjedan dana sam imao moždani udar, rekao je Cro Cop. 

'Mogao bih se rasplakati sad, ali to je to. Mir?, Kongo? Fjodor? Ništa od toga, nikad se neće dogoditi. Imam probleme s vratom, hvata me nesvjestica čim se okrenem. Išao sam na magnet vrata, kolor dopler, sve je bilo OK. Bolovi su me smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvijest! Cijela bolnica to zna, imao sam moždani udar. Taj je izljev mogao otići lijevo, mogao je desno, pukla mi je žila', priznao je te šokirao javnost. 

Također je objasnio kako je došlo do toga. 'Nema to veze s borbom, vrat mi je preopterećen sa 30 godina treninga. Bio je jedan nagli pokret i sad doslovce borba za život! Ne smijem primiti ni blaži udarac, tri mjeseca ni lakši trening, samo šetnje. Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povisuje tlak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani moga bi biti smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svjestan okoline', iskreno je rekao.