Britanska glumica, 32-godišnja Emilia Clarke, zvijezda jedne od najpoznatije serije 'Igra prijestolja', koja je utjelovila ulogu Daenerys Targaryen, u eseju za magazin New Yorker otkrila je dugo skrivanu tajnu. Naime, prije osam godina doživjela je moždani udar. Emilia je 2011. pretrpjela potencijalno smrtonosno moždano krvarenje nakon čega je podvrgnuta i operativnom zahvatu.

Emilija je tada tek počela igrati ulogu Daenerys kada je  prilikom tijekom vježbanja osjetila veliki pritisak na mozgu. 'Stigla sam do toaleta, pala na koljena i obilno povratila. Istovremeno, bol je postajala sve gora i gora. Ograničavala me i probadala. Na nekoj sam razini znala što se događa. Moj je mozak pretrpio štetu', otkrila je. Nakon toga je podvrgnuta operativnom zahvatu, a nakon buđenja iz anestezije se nije mogla sjetiti kako se zove. Dvije godine nakon opet je završila na operacijskom stolu te se nakon toga u potpunosti oporavila. 

U međuvremenu, 32-godišnjakinja je pokrenula i dobrotvornu organizaciju 'SameYou', kojoj je cilj pomoći mladim ljudima s ozljedama mozga. U eseju je istaknula kako je željela prekinuti šutnju o svojim gotovo pa fatalnim ozljedama kako bi pomogla drugima koji se bore s ovom 'nevidljivom bolesti'. 

'Iz osobnog iskustva znam da utjecaj ozljede mozga može biti golem. Oporavak dugo traje, a rehabilitaciji se ponekad teško može pristupiti. Ozljeda mozga može biti nevidljiva bolest i tabu tema. Moramo pomoći mladima da preuzmu kontrolu nad svojim oporavkom i dopustiti im da se otvore bez straha da će ih se stigmatizirati ili izvrgnuti sramoćenju', napisala je.