Domaća blogerica i supruga preminule legende Dine Dvornika, 51-godišnja Danijela Dvornik nedavno se vratila s proputovanja Sri Lankom, otočnom državom u južnoj Aziji. Za čitatelje Story.hr-a je ispričala o tome kako se provela te što je se najviše dojmilo.

Na putovanje dugo 40 dana, Danijela se zaputila s dugogodišnjom prijateljicom koja joj je česti suputnik na putovanjima.

Danijela nam se pohvalila kako je s prijateljicom prošla cijelu Sri Lanku uzduž i poprijeko, jedino napominje kako nisu zalazile u sjeverni dio. Od najznačajnijih mjesta koje bi spomenula, navela je Kandy, grad u središnjem gorju Sri Lanke poznato još i pod nazivom 'kraljevstvo na brijegu', zatim mali gradić na 1041 metar nadmorske visine koji nosi ime njene kćeri, Ella, i do čijeg vrha Danijela priznaje da nije bilo lako stići. 'Već pred sami kraj sam htjela odustati', rekla je te dodala kako ju je snaga uma ipak tjerala dalje. Nadalje, domaća blogerica je još posjetila monolitnu stijenu Sigiriyu na kojoj se nalaze ruševine nekadašnje utvrđene palače, te mnoge nacionalne parkove, plantaže čajeva, glavni grad južne provincije Galle i mnoge plaže, kako one razvikane tako i one gotovo nepoznate duž cijele obale. Grad Colombo su ostavile za kraj svog putovanja. 

Priznaje kako je se najviše dojmila prekrasna priroda, flora i fauna. 'Uz svu ljubav prema plažama i moru, moram priznati da mi je unutrašnjost Sri Lanke jednostavno čarobna', ispričala je.

Danijela, koja je inače pobornica zdrave prehrane, opisala je svoj doživljaj tamošnje kuhinje. 'Volim njihovu kuhinju, najela sam se raznih curryja, morskih plodova, probala njihove palačinke s kokosom', kaže te dodaje kako je ipak ponajviše uživala u egzotičnome voću i raznim svježim sokovima.

Ispričala nam je kako je tijekom četrdesetodnevnog putovanja, ostvarila nešto o čemu je dugo maštala. 'Uvijek sam željela okusiti čari blagdana negdje na plaži i to sam ostvarila. Lijepo je ponekad preskočiti predblagdansko ludilo, ali Božić je ipak ljepši u zimskom ozračju', priznala je Danijela.

Tijekom dalekog putovanja, osim odvojenosti od unuke, ništa joj nije pretjerano teško palo. 'Nakon Indije, sve je lako i već znaš što te čeka. Ništa te više ne može iznenaditi', rekla nam je Danijela koja iza sebe niže mnogobrojna putovanja te već planira sljedeće destinacije. Hoće li će to biti Afrika, Zanzibar ili pak Južna Amerika nije nam htjela otkriti, ali je odala kako uskoro putuje u Madrid. 'Tome se veselim, ali to je kratko putovanje', rekla je kroz smijeh.

Povratak doma joj ipak nije teško pao jer se nakon 40 dana zaželjela svoje kuće, svoga kreveta, unučice, kćeri i svojeg posla, te svega onoga što čini njen život.