Darijo Srna zajedno sa suprugom Mirelom i kćeri Kasjom uživa u Rusiji gdje navija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a igračima je uputio i posebnu emotivnu poruku.

'Sretan sam što sam bio i ostao dio ove obitelji i ponosan što će vaša imena zauvijek ostati ispisana zlatnim slovima na ponos svome narodu i svojoj Domovini! Hvala vam za ove nezaboravne dane, pamtit ćemo ih dok smo živi, proslavili ste Hrvatsku kao nitko nikad prije i učinili ste sve nas najsretnijim ljudima na svijetu!

Sretno danas! I hvala na svemu u ime svih Vatrenih! Uz vas smo svim svojim srcem i dušom, ponovo svi kao jedan. Nastavite slijediti hrabro svoj put i naše zajedničke snove! Vjerujte da ste u našim srcima odavno najveći i jedini pobjednici! Najbolji od najboljih! Jednom Vatreni – uvijek Vatreni!', napisao je emotivni Darijo i izazvao brojne pozitivne reakcije svojih obožavatelja.

A post shared by darijosrna (@darijosrna) on

'Bravo kapetane! Jednom kapetan, uvijek kapetan! Jedno srce, jedna duša, jedna HRVATSKA!', napisao mu je jedan od brojnih pratitelja.

I Darijeva supruga Mirela se pohvalila fotografijom na Instagramu na kojoj pozira sa suprugom i kćeri na moskovskom trgu. 'Idemo Hrvatska', napisala je kratko i osvojila brojne simpatije.

A post shared by Mirela Foric (@mirelaforic) on

Prvo veliko natjecanje Darija Srne bio je Euro 2004. u Portugalu gdje je nastupio u sve tri utakmice. Nastupio je i na Europskom prvenstvu 2008. godine i odigrao tri utakmice, te zabio jedan pogodak protiv Njemačke prije nego li je Hrvatska nesretno ispala od Turske.

Nakon Europskog prvenstva i oproštaja Nike Kovača od reprezentacije Srna dobiva kapetansku vrpcu. Prva utakmica koju je odigrao kao kapetan bila je protiv Rumunjske u Bukureštu.