David Beckham jedan je od najpoznatijih sportaša na svijetu te uvjerljivo jedan od najuspješnih nogometaša u povijesti. Bivši engleski reprezentativac igrao je za nekoliko kubova, a posljednji kojem je pomagao osvajati naslove prvaka prije odlaska u mirovinu bio je Paris SG. Strastveni igrač i ljubitelj 'najvažnije sporedne stvari na svijetu' uputio je javne riječi podrške igračima engleske reprezentacije uoči večerašnje polufinalne utakmice protiv Hrvatske.

'Ajmo, dečki! Vjerujte da je ovo naš trenutak. Prigrlite čitavo svoje surovo iskustvo i talent te nas vodite. Momci su naporno radili kako bi došli do tu gdje su sada, zabavite se i ponesite naslov kući... idemo, Engleska!' napisao je 43-godišnjak na Instagramu ispod fotografije napadača engleske reprezentacije, Harryja Kanea.

Beckham je bivši kapetan nacionalne vrste, sudionik pet velikih natjecanja - tri svjetska i 2 dva europska prvenstva. Također, mnogi pamte njegov reprezentativni nastup 21. studenog 2007. u porazu od Hrvatske 2-3 na Wembleyju, kao i onaj 26. ožujka 2008., kada je Beckham obilježio jubilarni stoti nastup za reprezentaciju, gdje je Engleska izgubila od Francuske 1:0 u Parizu. Time je postao peti igrač u povijesti reprezentacije koji je zabilježio 100 ili više nastupa, a ostala četvorica su Peter Shilton, Bobby Moore, Bobby Charlton i Billy Wright.