Novak Đoković, 32-godišnji srpski tenisač, jučer je odnio pobjedu u finalu Wimbledona. Nakon petosatnog meča uspio je poraziti Rogera Federera i time stići do svog 16. Grand Slam naslova, a ovo je čak peti put da je osvojio Wimbledon. Pehar mu je dodijelila Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, a o jednom detalju njihova susreta se ne prestaje pričati.

Na njihovim licima nije se mogla sakriti sreća, a tenisač je oduševio mnogobrojne obožavatelje kada se vojvotkinji naklonio prije preuzimanja pehara i time pokazao da poznaje tradicije kraljevske obitelji. Dok mu je vojvotkinja čestitala i uputila mu značajan pogled, tenisač ju je uspio i nasmijati. Kate je odjenula elegantnu plavu haljinu, a emocije nije mogla skrivati ni tijekom cijelog meča koji je pozorno pratila s tribina. Novak je ponosno preuzeo trofej, koji je kasnije i poljubio.

Napeti meč je pratila i Novakova obitelj. Petogodišnji sin Stefan sve je pratio na tribinama s bakom i djedom, a supruga Jelena je sve gledala s dvogodišnjom kćeri Tarom od kuće. Tenisaču su jučer cijeli dan pristizale brojne čestitke, a čestitali su mu i poznati celebrityji poput Davida Beckhama, Hugha Jackmana, Zlatana Ibrahimovića, Dina Rađe, Tonija Cetinskog i mogi drugi.