Za nešto više od dva tjedna u Velikoj Britaniji održat će se najiščekivanije vjenčanje godine, ono princa Harryja i Meghan Markle koji će točno u podne 19. svibnja u dvorcu Windsor izreći sudbonosno 'da'. Kada završi crkvena ceremonija koja bi trebala trajati sat vremena, novopečeni bračni par započet će svoju posebnu vožnju kraljevskom kočijom po posjedu dvorca Windsor, ali i po centru istoimenog gradića gdje će se toga dana okupiti tisuće sugrađana, objavili su iz Kensingtonske palače.

Baš kao što to nalaže stoljetna tradicija, princ Harry i Meghan provozat će se u Ascot Landau kočiji koja je za kraljevsku obitelj izrađena još davne 1983. godine, a čuva se u posebnom dijelu dvorca Windsor. Smještena je u garaži za kočije unutar palače, a pored nje se nalaze i staje s konjima.

'Sagrađena je prije 200 godina, i jedna je od pet koje posjeduje kraljevska obitelj. Sve se nalaze u Windsoru osim jedne koja se čuva u Londonu za posebne prilike', otkrio je jedan od zaposlenika palače i dodao kako će u ovogodišnju vjenčanu procesiju biti uključeno šest konja, kao i četiri kočijaša.

'Svih četvero djelatnika bili su uključeni u sve važne kraljevske događaje, a vozili su i princ Williama i Kate Middleton 2011. godine, tako da znaju svoj posao i spremni su za sve što ih čeka. Budući da se očekuje velika gužva i buka na ulicama toga dana, izabrali smo naše najsigurnije konje koji su dobro izdresirani', objasnio je.