Kralj narodne glazbe, Šaban Šaulić, tragično je preminuo 17. veljače ove godine u stravičnoj prometnoj nesreći u Njemačkoj, a vijest o njegovoj smrti najviše je pogodila njegovu suprugu Gordanu i djecu. Kako prenosi Pink.rs, obitelj preminulog pjevača pokušava nastaviti sa svojim životima na najbolji mogući način, a prerano preminuli Šaban za života se pobrinuo da im to i omogući.

DETALJI Bogatstva koje je naslijedila obitelj Šabana Šaulića
Dragana Udovičić/Kurir 

'Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao njihovu mirovinu. Nažalost, nije stigao u njoj uživati jer je prerano otišao, ali je zato njegovu mirovinu naslijedila Goca. Šaban je mjesečno zarađivao honorare kakvim se malo koji pjevač mogao pohvaliti, a tako je bilo od početka njegove karijere. Bio je jedan od omiljenih pjevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pjevanja na vjenčanjima, dobivao je i do 15.000 eura. Ni veliki bakšiši ga nisu zaobilazili, a volio je šakom i kapom dijeliti višak svojim pratećim glazbenicima. Bio je jedan od plaćenijih i zauzetijih, ako ne i najangažiranijih pjevača na našoj estradi, a njegova obitelj je naučila na visoki standard života. To će se sada, usprkos velikoj mirovini, ipak morati promijeniti', započeo je izvor blizak obitelji. 

DETALJI Bogatstva koje je naslijedila obitelj Šabana Šaulića
Instagram 

'Poznato je kako je Gordana godinama razvijala posao s preprodajom nekretnina i to joj je išlo od ruke. Dio novca od Šabanovih nastupa je ulagala u nekretnine koje bi renovirala, a potom prodavala za puno veći iznos. Ali sada se neće moći baviti tim poslom jer novca za ulaganje više nema, ali će bar živjeti bolje nego većina ljudi u Srbiji', ispričao je spomenuti izvor te objasnio odakle preminulom pjevaču tolika mirovina. 

DETALJI Bogatstva koje je naslijedila obitelj Šabana Šaulića
Instagram (Screenshot) 

'Nije Šaban uplaćivao doprinose zbog inozemne mirovine, već samo zbog toga što tih godina ta zona nije bila precizno pravno regulirana. Sav porez od prihoda uplaćivao je također u Beču, jer je imao i njihovu radnu dozvolu. Sada se pokazalo kako je donio pravu odluku, jer bi njegova supruga u Srbiji mogla naslijediti mirovinu u iznosu od 300 eura, dok će iz Beča svakog mjeseca stizati 3.600 eura, do kraja njenog života', zaključio je izvor.