Britanskiprinc William pokazao je kako mu 'nos ne para nebo' zbog plave krvi koja kola u njemu. Štovatelji i turisti koji su došli ispred Kensingtonske palače odati počast njegovoj pokojnoj majci princezi Diani, povodom njezina 58. rođendana, iznenadili su se kad je princ izašao iz palače i prišao im, osobno im se zahvalio i upoznao se s njima, javlja portal Thecut.com.

Dianini obožavatelji su u tišini stajali pred njezinim fotografijama, uz koje su položili cvijeće, kada im je 37-godišnji William pristupio i rukovao se s njima. 'William mi je rekao kako zna da godinama dolazimo ovdje i zahvalio mi na tome što radimo za njegovu majku. Još uvijek se tresem, vrlo sam dirnut time', izjavio je Britanac John Loughrey. Dodao je i kako se princ divio ukrasnim bedževima s likom Diane kojima je ukrasio šešir i rekao mu da misli kako je to predivan način da se proslavi život njegove majke, kao i njezino nasljeđe.

'Rekao mi je da je dirnut time što radim kad je vidio da imam popriličnu kolekciju bedževa. Rekao sam mu da svake nedjelje molim za njegovu majku u Westminister Abbeyu i izgledao mi je jako dirnut. Rukovali smo se tri puta, ima čvrst stisak i osjećao sam se prekrasno u tom trenutku. Nikad prije nisam upoznao Williama, samo sam ga vidio iz daljine. Zato sam ganut, on je znao tko sam ja', ispričao je Britanac. Upitao je princa kada će kip njegove majke, o kojem su dugo priča, biti postavljen i gdje, na što mu je vojvoda od Cambridgea otkrio kako će to biti vrlo skoro te da će biti smješten u vrtu ispred palače. Nakon desetak minuta druženja s obožavateljima, William se vratio u unutrašnjost palače.

Podsjetimo, majka princa Williama i Harrya poginula je 31. kolovoza 1997. godine u prometnoj nesreći u Pont de l'Alma tunelu u Parizu, skupa sa svojim navodnim ljubavnikom Dodi Fayedom, sinom egipatskog milijardera Mohameda El Fayeda.