Renea Bitorajca i Igora Mešina gotovo je nemoguće zamisliti razdvojene jer nas već godinama na svoj osebujan i humorističan način vode kroz razne emisije na malim ekranima kojima ubijamo večernju dosadu. Iako su obojica prve susrete s kamerom doživjeli kao glumci, život ih je spojio na nekoliko setova, a potom i u voditeljski par koji uspješno vlada malim ekranima. Upravo zbog njihovog karizmatičnog i zabavnog stila vođenja, Igor i Rene dospjeli su na listu nominiranih za prestižnu nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV osoba godine.

'Pa iznenadilo me da je i Mešin nominiran ali eto, sve je moguće', našalio se Rene za Story.hr kojeg je ugodno iznenadila ova nominacija. 'Osjetio sam neku toplinu i blagost pri srcu, a mojoj sreći nije bilo kraja', dodao je 45-godišnjak. Njegov kolega Igor objasnio je važnost ove nominacije: 'Ova nominacija nam znači da ima smisla to što radimo, i da nastavimo dalje.' 

Igor i Rene ranije su već imali doticaja s ovom nagradom, no to je bilo u sklopu emisija Super talent i Tvoje lice zvuči poznato. 'Kako smo od samih početaka dijelom tih showova, mogućnost da i mi jednom budemo nominirani bila je otvorena. Poznavajući mene i Igora možda i bolje da ne dobijemo nagradu jer se s nama poslije neće moći razgovarati. To kad ti slava lupi u glavu nije dobro', kaže glumac koji se Igorom na malim ekranima prvi puta pojavio u seriji 'Naša mala klinika'. 

Simpatični glumac prvo voditeljsko iskustvo stekao je još puno prije nego se u tome našao s Igorom, ali tada nije bio zadovoljan kao danas jer, kako kaže, nije imao partnera pa se osjećao usamljeno prilikom nastupa. 'Prije nekih 15 godina prvi put sam vodio show na Novoj TV i bio sam sam, no imati partnera poput Igora je neprocjenjivo. Teško mi padaju beskonačne generalne probe i cjelodnevni boravak u studiju, ali ekipa i uvjeti u kojima jesmo ipak olakšavaju cijelu priču. I ja i Igor volimo to što radimo', naglašava Rene. 'Kao voditelj ovakvih formata imate više slobode nego, recimo, u kazalištu, ali je zato mnogo stresnije. No nas dvojica nekako uspijevamo plivati u tome', nadodaje Igor.

Iako su već vrsni u voditeljskom poslu, Igor će uvijek imati samo jednu pravu ljubav - 'Televizija i vođenje mi je i dalje izuzetno interesantno i zabavno i vidim se još u tome, no gluma  i kazalište će ipak uvijek ostati prvi.' Da ćemo ih još dugo gledati zajedno i na 'daskama koje život znače' dokazuje i njihov sljedeći projekt. 'Upravo radimo na kruni našeg partnerstva, na kazališnom showu „Idemo uživo“ u Ludoj kući kako bi našem 10 godišnjem partnerstvu odali počast', otkrio je Rene.