Dino Jelusić na domaću je scenu stupio pobjedom na Dječjem Eurosongu 2003.godine s pjesmom 'Ti si moja prva ljubav', a od tada je njegova glazbena karijera krenula samo uzlaznom putanjom. 

Iako ne djeluje toliko na domaćoj sceni koliko na američkoj, zbog showa 'Zvijezde pjevaju' u kojem se natječe s mladom glumicom Tarom Thaller, promijenio je svoju adresu i zadržao se u Hrvatskoj duže od očekivanog. Kemija između talentiranog dvojca je neosporna i isijava iz njih svake subote kada nastupaju, a kako se slažu van proba,  je li ostalo sve samo na odličnom odnosu na stageu, ili je u pitanju ljubav, Dino je otkrio za Story.hr. 


Prvo ste trebali pjevati s Ellom, ali ipak ste za partnericu dobili Taru. Kako se slažete poslovno,a kako privatno?
Slažemo se dobro i poslovno i privatno. Jednostavna je cura i sve je s njom jednostavno. Probe su nam kratke jer sve skopča na prvu. Tu i tamo joj ispravim neki ton da ga bolje otpjeva i odmah se ispravi i zapamti. S Ellom sam se također sprijateljio tokom probi i showa.

Kako izgledaju vaše probe?
Ja zakasnim, onda krenemo isprobati da vidimo tko će što pjevati, ja podijelim dionice, složim joj back vokale na njenu dionicu, dogovorimo se oko detalja i proba je gotova. Drugu probu samo isprobavamo sve što je već dogovoreno.

Je li teško biti mentor osobi koja već sama po sebi briljira? Glumi, pjeva, izgleda odlično, super je na svakom polju. 
Nije, baš naprotiv, toliko mi je olakšano da se ni ne osjećam kao mentor. Ali onda se sjetim da sam joj bitne detalje promijenio i doradio neke stvari koje su poboljšale cijeli nastup pa mi je lakše. Strašna je glumica i jako talentirana pjevačica.


Tara i vi jedni ste od glavnih favorita za finale, svake subote ispada netko tko je već postao dijelom vaše velike ekipe. Promatrate li  show kroz prizmu natjecanja, dobre platforme za promociju ili  jednostavno novog iskustva i zabave?
Ne volim se natjecati. To sam već i Tari rekao, a budući da je njoj ovo prvo natjecanje sve doživljava jako emotivno. Ja na ovaj show gledam kao druženje i zabavu. Naravno, promocija je velika, ali ne volim taj stres ispadanja i toga da se moramo boriti jedni protiv drugih. 


Kemija je između vas i više nego očita, ima li tu i nešto više ili? 
Profesionalci smo oboje, a dokaz da znamo što radimo je to što ste našoj kemiji na pozornici povjerovali do te mjere da mislite da to ima veze s privatnom životom. A ima li, prepuštamo svakome na maštu.


Je li doista moguće odvojiti kemiju samo za stage i prezentaciju,  uživljenost u pjesmu?
Je, moguće je. Stvar je trenutka, pjesme, zvuka, svijetla, razloga zbog kojeg se to izvodi. Ista stvar kao i kod glume u filmu.


Prošle subote, kada ste pjevali pjemu 'The winner takes it all' na hrvatskom jeziku, ste imali dosta emotivan nastup, pogotovo za Taru koja se tijekom nastupa i rasplakala. Kako vi reagirate u toj situaciji, pustite osobu da proživi svoje emocije ili ju primite u zagrljaj?
Tara se uspjela rasplakati na svakoj probi koju smo imali i nije mi bilo jasno kako to radi. Imali smo glumačke probe na ZKM-u zato da pokušamo dati nešto više, ali Tara od mene ima zagrljaj nakon svake izvedbe, tako da to nije sporno. Jedino mi je prvi put bilo čudno jer nisam znao je li to stvarno ili će to moći ponoviti svaki put i uspjela je. Svaki put se toliko unijela da je samu sebe dovela do suza i na tome joj svaka čast.