Na spomen imena Dino Jelusić većina nas zapjeva 'Ti si moja prva ljubav, ti to dobro znaš...', no nije puno onih koji znaju da je ovaj simpatični dječak izrastao u pravog rokera čiji bend Animal Drive ostvaruje zavidan uspjeh i izvan Hrvatske. Upravo zbog toga, devet i pol mjeseci u godini Dino živi u Americi, a samo dva i pol u Hrvatskoj. 'Ljubav prema rocku je uvijek bila prisutna, samo nisam kao klinac to pjevao, jer s dječjim glasom teško da te itko može shvatiti ozbiljno. Kad sam mutirao, trebalo mi je vremena da se vratim u formu', otkrio je Dino za Story.hr. 

Animal Drive je nastao 2012., a čine ga Keller na gitari, Rokindja na basu, Zvone na bubnju i Matija na klavijaturi i gitari. Njegova popularnost raste iz dana u dan, a nove prilike čekaju ih iza svakog ugla. 'Animal Drive je svježe potpisan bend, tako da nas tek sad čekaju koncerti vani. Imamo dogovorene nastupe u Njemačkoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Italiji, Engleskoj...', ističe Dino. Dečki su u veljači ove godine izdali novi album 'BITE!' koji je uvršten u top deset rock albuma na svijetu ove godine, a čije tekstove potpisuje sam Dino. 'Sad slijede koncerti, a onda imam turneju po Americi s drugim bendom, Trans-Siberian Orchestrom. Kad se vratim s te turneje, krećemo snimati drugi album', kaže mladi pjevač.

A post shared by Dino Jelusic (@dinojelusic) on

Kako se bend pokazao uspješnim, Dino je počeo ozbiljno zarađivati od glazbe. 'Ove godine, nadam se, završavam fakultet, a drugi posao uz bend nemam. Moje bavljenje glazbom ne spada u hobi ni u 'malo pjevam u slobodno vrijeme' tako da sam zadovoljan', otkriva 25-godišnjak i dodaje kako to nije zanimanje od kojeg se kod nas može živjeti.

'Od glazbe se može živjeti jedino ako odlučiš svirati četvrtkom, petkom i subotom po birtijama i k tome moraš ubacivati pjesme koje najviše mrziš da bi zabavio ljude. Ako to odabereš, onda možeš preživjeti mjesec, inače u Hrvatskoj s rockom je to nemoguće. Vani je više moguće jer je veće tržište, a i vani nema turbo folka', iskreno objašnjava i tako objašnjava svoj uspjeh.

Ipak, jedna od najslađih stvari koju bend svakom članu donosi je velik broj djevojaka koje vrište u prvim redovima, a Dino ističe kako se na to ne može požaliti. 'Ne bi rock'n'roll bio toliko zabavan da nema ludih ženskih obožavatelja. Dosta sam cura upoznavao na svirkama (i većinu svojih), ali ja sam odigravao ključnu ulogu nakon koncerta, nije bilo dovoljno samo pjevanje ili to što bend odlično zvuči', kroz smijeh je ispričao, no nije htio otkrivati ima li djevojku. 

A post shared by Dino Jelusic (@dinojelusic) on

Dino ne skriva kako ne bi bio ovoliko uspješan da nije imao podršku svojih najbližih - 'Roditelji su uvijek bili uključeni i gurali me. Mama bi radije da radim ono što sam radio prije par godina, malo blaže nego danas, ali ovako i onako mislim eksperimentirati s glazbom kroz život. Imamo puno ideja i izvan rocka i metala za koje bih volio da izađu. Bilo je jako puno onoga 'nikad nećeš uspjeti, završit ćeš na svadbama', ali isplatilo se ići težim putem.'

A post shared by Dino Jelusic (@dinojelusic) on

Iako svoju popularnost na neki način duguje dječjoj Euroviziji i pjesmi 'Prva ljubav', Dino ipak smatra kako to nije razlog zbog kojeg je danas uspješan. 'Danas to ne igra apsolutno nikakvu ulogu. Kad sam bio mlađi je 'Prva ljubav' otvarala vrata, a danas to više nije ista publika niti ista muzika niti sam to isti ja. Trebalo se opet dokazati jer na račun 'Prve ljubavi' neće ljudi dolaziti čuti Animal Drive', kaže Dino te dodaje, kad bi se mogao vratiti u prošlost, da bi se ponovno prijavio na dječju Euroviziju zbog iskustva i prilika koje mu je donijela u djetinjstvu. 

Foto: Instagram