Glumica Anja Šovagović-Despot, 56-godišnja kći pokojnog glumačkog barda Fabijana Šovagovića, objavila je na svom Instagramu staru fotografiju kojom je mnogima dozvala lijepe uspomene, nostalgiju i pokoju suzu. Na njoj se vide trojica pokojnih velikana umjetnika, glumci Ivo Gregurević i Fabijan Šovagović te književnik Ivan Kušan, u opuštenom, prijateljskom druženju uz zakusku na terasi kuće hrvatskog redatelja Branka Schmidta, sada već daleke 1994. godine. 

'Ivo Kušan, Ivo Gregurević i Fabijan Šovagović - gromade hrvatske kulture i umjeteonstva... kakvo su nam blago božje ostavili', napisala je Anja i stavila srce. Njeni pratitelji su ganuto reagirali. Jedan je napisao: 'Legende nikada ne umiru. Skidam kapu ovim legendama i zlatnim ljudima prije svega'. Podsjetimo, Fabijan Šovagović preminuo je na Novu godinu 2001., svega nekoliko dana prije svog 69. rođendana. Zdravlje su mu narušila tri moždana udara koja je doživio posljednjih godina života. Najpoznatija mu je uloga u filmu 'Sokol ga nije volio'.

Ivo Gregurević preminuo je iznenada na Novu godinu, baš kao i Fabijan, početkom 2019. u 66. godini života. Glumio je u preko stotinu filmova, a najviše se proslavio ulogom u filmu 'Čaruga'. 

Književnik Ivan Kušan preminuo je 20. studenog 2012. godine u 80. godini života i ostao trajno urezan u srcima generacija djece i mladih, kojima je ostavio legendarnog lika Koka i seriju romana s njim u glavnoj ulozi. Kao i Fabijan, podlegao je seriji moždanih udara.