Story radio
Početna Celebrity 1764 prikaza 28. travnja 2019.

Domaća glumica: 'Nikad ne slušam glazbu'

Privatni album.

Do vrha Sljemena se ne uspinje bez ruksaka u kojem se uvijek nalaze mobitel, novčanik i Labello

Glumica Katarina Strahinić već na prvi pogled odiše zaraznom energijom i zrači neopisivom pozitivom, čemu su donedavno svjedočili i gledatelji HRT-ova showa ‘Zvijezde pjevaju’. Uspješna Zagrep­čanka sve je osvojila atraktivnim nastupima za koje se intenzivno pripremala iz tjedna u tjedna te paralelno odrađivala glumačke obaveze. S obzirom na količinu posla, itekako je važno pronaći ravnotežu u životu, a Katarina je pronalazi na obroncima Sljemena, kamo redovito odlazi planinariti. 

Story: Koliko često odlazite u prirodu?
Što češće, ali nažalost, i to je prerijetko. No trudim se svaki tjedan barem jedan dan provesti u prirodi. Srećom, živim u predgrađu Zagreba pa sam i inače okružena prirodom u kojoj jako uživam.

Story: Koje lokacije posjećujete?
Najbolji odmor mi je odlazak na Sljeme s prijateljicama. Ondje uživamo u grahu ili gulašu te  se uz lagano čavrljanje spustimo. Obožavam i šumu na Borčecu koja mi je dosta blizu, a kao mala provodila sam puno vremena u Zagorju. Nažalost, sada se to prorijedilo, ali čim uhvatim vremena, odem onamo.

Story: Kako se opuštate ondje, koje su vam aktivnosti posebno zanimljive?
Najdraže mi je doći do izvora na Slje­menu i popiti vode. Općenito obožavam šumske slapove i potočiće, mogla bih satima sjediti uz njih i uživati. Nikad ne slušam glazbu, jer obožavam zvukove u prirodi. Najdraža aktivnost mi je definitivno doći do vrha, sjesti, pojesti, popiti i gledati Zagreb.

Story: Zahtijeva li odlazak u prirodu posebne pripreme? Što uvijek nosite sa sobom?
Baš i ne. Obujem udobne tenisice, a zimi gojzerice i obavezno odjenem sportsku odjeću. U ruksaku stavim mobitel, kojem putem nestane signala, što mi je odlično, novčanik i Labello. Uvijek zaboravim vodu pa kradem prijateljicama.

Story: Kako boravak u prirodi i planinarenje utječu na vaše psihičko i fizičko zdravlje?
Vratim se sebi, napunim baterije i osjećam se puno mirnije i zdravije. Rijetko kad idem sama, uvijek sam u društvu, a mislim da čak i ne znam put sama. Presretna sam jer provodim vrijeme s bliskim ljudima i to mi je uvijek draže nego sjediti negdje na kavi.

Komentari