Glumica Leonora Surian Popov, koju pamtimo iz telenovela, a danas predvodi Talijansku dramu riječkog HNK, uživa u bračnom životu sa suprugom, udaraljkašem Borisom Popovom i njihovim kćerima - petogodišnjom Elenom i dvogodišnjom Emily.

Prije desetak dana dodijeljene su nagrade za najbolja ostvarenja u programu riječkoga HNK Ivana pl. Zajca za prošlu sezonu po izboru gledatelja, a uloga Komarca u predstavi ‘Anche le pulci hanno la tosse / I buhe kašlju’ glumici Leonori Surian Popov donijela je nagradu.

- Uvijek je lijepo dobiti priznanje, pogotovo u našem poslu, jer s približavanjem premijere često počnu razni strahovi i nesigurnosti i pitaš se možeš li bolje. Zato mi dobiti nagradu stručnoga žirija, a pogotovo publike, zaista mnogo znači jer je to potvrda da ono što radim ipak prelazi neke barijere i nekima dopre do srca - govori svestrana umjetnica koja je ove godine obnašala v. d. Talijanske drame riječkog HNK, prvog profesionalnog ansambla na talijanskom jeziku koji djeluje izvan Italije. 

- Prije dvije godine bila sam ravnateljica tog ansambla, ali  zbog rođenja moje preslatke Emily odlučila sam se posvetiti djeci i vratiti se glumi. No u ožujku ove godine povukla se nova ravnateljica pa mi je intendant dr. sc. Marin Blažević predložio da se vratim na tu funkciju. Zaista je velika čast predstavljati takav ansambl i bilo mi je neizmjerno drago što je intendant priželjkivao da se vratim u njegov tim. No zbog djece i glume, koju jako volim, dogovorili smo se da ću biti v. d. dok ne nađe novog ravnatelja. Taj posao znači veliku odgovornost ne samo prema HNK i Rijeci nego i prema Italiji, Talijanskoj Uniji i svim zajednicama Talijana diljem Hrvatske i Slovenije. Mnogo je tu birokracije, stresa i odricanja. I gluma je puna rada i odricanja, ali ipak je kreativnija i pruža mi više zadovoljstva, zato sam se odlučila posvetiti njoj i obitelji - govori Leonora kojoj je iznimno drago što je bila ravnateljica, ali na prvome mjestu uvijek su joj njezine djevojčice, petogodišnja Elena i dvogodišnja Emily.

- Meni su najdivnije, najljepše i najbolje djevojčice na svijetu. Obje su horoskopske Bikice, jedna rođena 2., a druga 4. svibnja, tako da zasad zajedno slave rođendane. Iako su među njima tri godine razlike, imaju isti odgoj, iste roditelje, rastu u istoj sredini i istog su horoskopskoga znaka, potpuno su različite i fizički i karakterom. Elena je tamnokosa, sportske građe, jakoga karaktera i vrlo temperamentna, a Emily je plava, nježna, osjetljiva i jako umiljata, prava maza. Elena je sva na tatu, Emily više na mene - opisuje mama i otkriva kako se kćeri slažu.

- Unatoč tome što obožava mlađu seku, Elena i danas ima ispade ljubomore i zna je uštipnuti, gurnuti ili slično, ali mislim da je to već preraslo u neku vrstu igre jer se Emily tome smije - govori vlasnica patenta i književnica čije bi curice mogle krenuti glazbenim stopama obitelji Surian, ali i njihova oca udaraljkaša Borisa Popova. 

- Pokazuju interes za glazbu, ples i kazalište. Obožavaju se odijevati u haljinice, plesati i glumatati. Elena ide na balet, zajedno idu na pjevanje i znaju napamet cijeli moj CD uspavanki ‘Nanita’. I stalno su u kazalištu - opisuje glazbenica koja planira objaviti talijansku verziju albuma na kojem se nalazi i pjesma ‘Mala sovica’, a na YouTubeu ima više od 3,8 milijuna pregleda.

Kada nisu u Rijeci, obitelj uživa vrijeme provoditi u malom istarskom selu pokraj Labina, gdje se rodio Leonorin nono. 

- Obožavamo Istru i to prenosimo na djecu. One tamo uživaju u prirodi i slobodi. Kako se bavim samoniklim biljem i travarstvom, polako ih učim o biljkama, zajedno beremo i sušimo jestive trave te pripremamo sokove, marmelade, čajeve, čak i kreme. Jedini je problem što je tamo ljeti puno zmija, ovo ljeto nam je jedna ušla u kuću - govori prvakinja Talijanske drame, a ulazak nepozvanoga gosta nije pokvario njihovo uživanje u Labinu, gdje su Leonora i Boris 23. prosinca 2015. godine izmijenili bračne zavjete. 

- Bilo je to malo vjenčanje s malo uzvanika, ali nama najvažnijim, baš kako smo Boris i ja planirali i željeli. Proslavili smo u našem selu u Istri i bilo je zaista bajkovito i nezaboravno, čak i ljepše nego što smo zamišljali. Najemotivnije je bilo kada smo izmijenili prstenje. Emily je tada bila u trbuhu, ali je sa mnom proživjela svaki emotivni trenutak. Elena je bila prava princeza u roza tilu - s osmijehom se prisjeća umjetnica koju u mjesecima koji slijede čeka glavna uloga u velikoj glazbenoj predstavi u koju će biti uključene sve sekcije njezina matičnog kazališta.