Zvijezda TV serija ‘Na granici‛ i ‘Kud puklo da puklo’, 33-godišnja glumica Karmen Sunčana Lovrić, već se naveliko priprema za ljeto.

Kako pripremate kožu za ljeto?

Nemam posebnu pripremu, trudim se njegovati kožu cijele godine - hidratizirati, redovito vježbati, čistiti pilinzima te redovito hraniti kremom ili uljima. Prije ljeta eventualno odem kozmetičarki na čišćenje kože i opremim se kremama sa zaštitom od sunca.

Koliko je teško održavati kovrčavu kosu? 

Takva je kosa prirodno suha pa je važno stalno je hidratizirati i hraniti. Također, vrlo se brzo zamrsi pa je moram raščešljavati, a to radim samo kad je mokra pa često perem kosu samo da bih je dovela u red, a ne zato što je prljava. Lijepa je, ali i zahtjevna. Ponekad je volim najviše na svijetu, a ponekad bih sve dala za ravnu kosu.

Kako izgleda vaša beauty rutina?

Prioritet je uvijek čišćenje, volim osjećaj da mi koža diše. Uz pjenu za čišćenje, obavezno koristim Foreo mini. Nakon toga ide hranjenje - krema, masaža lica i vrata, pa malo ricinusova ulja na obrve i trepavice. Obožavam ‘mackanje’ pa nakon tuširanja obavezno namažem cijelo tijelo i usput se izmasiram.

Kako održavate liniju?

Stalno sam aktivna, što zbog posla, što zbog toga što sam nesretna kad sam predugo na mjestu. Redovito vježbam jogu, neprestano sam u šetnji i igri sa svojom kujicom Flekicom, a bavim se i slacklineom (hodanjem po vibrirajućoj traci). No zbog posla najviše radim na tijelu, jer moje je tijelo moj glumački instrument. Imam sreću što redovito prakticiram glumačke treninge koji se temelje na metodi Grotowskog, a fizički su jako zahtjevni. Uz to, zbog kazališta sam se počela baviti i akrobatikom u koju sam trenutačno zaljubljena. Također, često prakticiram isprekidani post ili dan-dva ne jedem ništa, jer se tijelo najbolje regenerira kad ne probavlja.

Sjećate li se najgore beauty pogreške koju ste napravili? Koja je to bila?

Padaju mi na pamet dvije, tri... Prva je tetovaža koju sam napravila iz bunta mami, a zapravo je nisam ni željela. Razmišljam o tome kako da je izmijenim ili uklonim. Druga je pogreška čupanje obrva, tj. prečupavanje, a treća je svaki put kad sam svoju kosu prepustila u ruke pogrešnoj osobi.

Što se uvijek može naći u vašoj torbici?

Krema za ruke, krema sa zaštitinim faktorom, četkica za zube, konac za zube, prozirni aparatić za zube Invisalign (jer trenutačno ravnam zub), balzam za usne Carmex, crveni ruž, gumica za kosu, rumenilo, vodica za osvježavanje lica...