Story radio
Početna Celebrity 761 prikaza 07. travnja 2019.

Domaća glumica o vezi uma i tijela

Instagram screenshot.

Zna koliko je tjelovježba važna za zdravlje, a nedavno se zaljubila u jogu

Glumica Katarina Baban, kako sama kaže, uvijek nekamo jurca. Trenutačno glumi u predstavama ‘I živjeli su sretno...?’ i ‘Ništa ljubav samo seks’, ima ulogu u  dugometražnom filmu ‘Dom’, a uskoro će predstaviti novu kolekciju svoga  modnog brenda Lilith by Katarina Baban. Unatoč pretrpanom rasporedu, Osječanka pronađe vrijeme za tjelovježbu jer shvaća koliko je ona važna za tijelo i um. Iako je prije nije zanimala, Katarina gaji novootkrivenu ljubav prema jogi od koje ima koristi i na sceni.

Story: Nedavno ste se počeli baviti jogom? Kako ste se odlučili baš za taj oblik tjelovježbe?

Glumica Daria Lorenci Flatz ima svoj prostor za vježbanje gdje uglavnom dolaze samo glumice. Organiziraju nekoliko varijanti plesa, a za to sam doznala dok sam sudjelovala u emisiji ‘Tvoje lice zvuči poznato’. Krenula sam na satove plesa uz koje postoje i razni treninzi, a zatim mi je Daria rekla da bih mogla pokušati vježbati jogu. Mislila sam da je joga previše mirna za mene, ali oduševila sam se već na prvom satu iako priznajem da nije nimalo lako. 

Story: U koje doba dana preferirate vježbati?  

Prije sam zbog raznih obveza išla na treninge u večernjim satima, ali u posljednje vrijeme nisam mogla ići navečer jer tada imam predstave. Zaključila sam da se odlično osjećam otkako idem ujutro na trening. Osim što mi dobro dođe da se rastegnem i razbudim, dobijem dozu energije i elana za ostatak dana. Usto, ostane mi vremena za sve ostale obaveze.

Story: Koliko vama kao glumici pomaže tjelovježba? Jeste li izdržljiviji, imate li više energije na pozornici?

Osjećam da imam puno više kondicije. Nekim kolegicama koje ne vježbaju teže je izvoditi određene scenske pokrete nego meni. Kada treniraš, lakše izvodiš napornije scene jer se ne uspušeš i bolje izgovaraš tekst. Osim što izgledaš bolje, osjećaš se bolje. 

Komentari