Petra Kurtela, 36-godišnja kazališna, filmska i televizijska glumica sa svojim je pratiteljima na Instagramu podijelila jednu jako intimnu vijest. Naime, budući da njezin sin Relja na nekoliko dana puni dvije godine, odlučila ga je prestati dojiti.

'Moj dečko za par dana slavi dvije godine. U ponedjeljak sam ukinula i moram priznati da mi je teško palo. Ne mogu reći da sam uživala u dojenju. Prve mjesece provela sam plačući Relji po glavi i proklinjajući i cice i sve vezano uz njih, ali sad na kraju vidim da je upravo dojenje jedina stvar u mojem majčinskom stažu za koju sam bila sigurna da dobro radim (molim sve koji ne doje da iz ovog ne iščitaju da nešto ne rade dobro). I nije sad toliki problem što sam ga njemu ukinula, nego što sam ga ukinula sebi. Izbila sam si jedini as iz rukava i ostala gola. Al dobro je ponekad ostat gol, resetira te to. Natjera da nađeš nove asove, da se mijenjaš, postaješ bolji, upgradeaš odnose. Poljuljalo me sve ovo, prva linija obrane je ukinuta, ali neka. Na malo razdrmanim nogama idem dalje ponosna na sve što je bilo i znatiželjna oko svega što će doći', napisala je glumica iskreno.

Za svoju je objavu dobila pregršt komentara podrške brojnih mama koje su prošle sličano iskustvo te su se složile s njom kako to doista nije jednostavna odluka.

Podsjetimo, Petra je s dečkom, arhitektom i dizajnerom videoigara, Igorom Banovićem dobila sinčića Relju u kolovozu 2017. godine. Prilično se brzo i vratila na kazališne daske nakon porođaja, za što je, priznala je nedugo nakon poroda za Story.hr, zaslužan njen suprug. 'Moj partner stvarno mi puno pomaže. Nagledala sam se izgubljenih novopečenih očeva u zadnje vrijeme i bila sam spremna na sve, ali Igor je s nevjerojatnom lakoćom uskočio u novu ulogu. Divno ga je gledati s bebom u rukama', rekla je.