Prije nešto više od pet godina članica zagrebačkog kazališta Komedija zamijenila je Zagreb rodnim Stubičkim Toplicama. To što ne živi u mjestu u kojem radi, ne predstavlja joj problem jer se njezine radne obaveze ne poklapaju s razdobljem prometnih gužvi. Nema životinje jer se njima zbog obaveza ne stigne baviti, ali zato ima vrt, veliku okućnicu i uzgaja povrće. Sama pravi zimnicu koju nerijetko dijeli s prijateljima. Sretna je i zadovoljna jer je kvaliteta života na selu, kaže, ipak puno bolja nego ona u gradu.

'Krenem od kuće u devet jer nam probe obično počinju u 10 sati pa najčešće stignem popiti i kavu u našem kazališnom kafiću', govori Marija koja je u Zagrebu živjela 13 godina, a za to je vrijeme govorila kako bi, baš poput svog oca, Tomislava Jozića Borića, dugogodišnjeg člana Opere HNK u Zagrebu, željela živjeti u Stubičkim Toplicama, a raditi u Zagrebu.

'Moj tata čak nije ni vozio, za razliku od mene, pa mu to nije bio problem jer Zagorje je blizu. Mislim da je meni ipak trebala faza u kojoj čovjek izlazi i zabavlja se, a ja sam to prošla. Moj život u Stubičkima i nekada u Zagrebu uopće se ne može uspoređivati i presretna sam zbog svoje odluke. Možda se pomaknula granica zrelijih godina, no jednostavno sam došla do trenutka u životu da se želim vratiti. Pročitala sam poslije da kada se čovjek nađe na životnoj prekretnici, najbolje što može učiniti jest vratiti se kući. Pročistila sam svoj život, shvatila tko su mi prijatelji i sve mi je sjelo na svoje mjesto', kaže Marija u čijem se vrtu mogu naći crveno i zeleno zelje, poriluk, kelj, paprika, rajčice, mrkva, salata, krastavci, koraba, cvjetača, brokula, rotkvice.

'Osjetila sam taj dodir sa zemljom i on me stvarno umiruje. Iz dana u dan možeš vidjeti plodove svog rada, a to je predivno. Radim posao koji obožavam i živim u mjestu koje volim. Ujutro sama donesem iz vrta što ću doručkovati, a to nije ni špricano ni gnojeno, što izraste, izraste. Ono što ne možemo pojesti, donesem kolegama iz kazališta, podijelim i stvarno uživam u takvom načinu života', zaključila je 37-godišnja glumica.