Zagrebačka glumica, Natalija Đorđević, u ljetnim mjesecima ne voli nositi šminku jer želi odmoriti svoju kožu koja je vrlo osjetljiva. Ova dramska umjetnica u svojoj 44-godini pazi na izgled i ten, a odjevni detalj koji strastveno nosi je šeširi s velikim obodom koji joj štiti lice od sunčevih zraka. Zbog alergijske reakcija i crvenila odustala je od šminkanja, a kako održava prirodni izgled otkrila je za Story.hr. 

Zašto ste odlučili da se nećete šminkati?
Profesionalno se bavim glumom 23 godine. Dakle, više od pola života sam pod teškom kazališnom, filmskom, televizijskom šminkom. Stoga koristim svaki slobodni trenutak, da pustim kožu da se odmori, pogotovo posljednjih godina. Baš nakon što sam u lipnju završila snimanje turističkog filma 'I miss you', francuskog redatelja Hervea Tirmarchea. I  nakon što sam odradila još par gostovanja, odlučila sam odmoriti kožu lica. Tako da je moja dnevna dobitna kombinacija, antialergijska krema s faktorom 50, sunčane naočale i šešir. Što se tiče ruža, ljeti koristim mješavine, između ruža i sjajila. Toga se ipak ne mogu odreći. Uskoro odlazim na gostovanja, a onda mi slijede probe tako da ovaj 'kožni odmor' čini mi se neće još dugo potrajati.

Kako vam se manifestiraju problemi s kožom na licu? 
Većinom dobijem alergiju. Jedno sam vrijeme mogla koristiti samo određenu vrstu maskare. Sada mi se ponekad zacrvene obrazi ali budući da sam izrazito blijeda to izgleda kao da sam stavila rumenilo. Budući da imam izrazito osjetljivu kožu sigurno mi profesionalna šminka ne čini dobro, ali zato zaista pazim što stavljam na lice od reparativne kozmetike.

Što vam se čini kao najbolji način održavanja zdrave kože na licu? 
Redovito čišćenje lica i njega preparatima koje kupujem isključivo u ljekarni, zdrava prehrana i posjeti kozmetičkom salonu JFK kojem sam vjerna od puberteta.

U 44-oj ste godini, neke žene u tim godinama imaju zadršku izaći na ulicu bez šminke?
Ja imam problem s tim da kad izađem bez šminke, a pritom nemam bar ruž ili sunčane naočale, ljudi misle da sam puno mlađa nego što jesam. Nedavno me jedan gospodin, a imao je naočale, pitao što studiram.

Što kažete na novi trend, 'nude make-up'?
Dugo sam imala baby face i kad bi mi netko spomenuo nude make-up samo bih odmahnula rukom jer sam silno htjela izgledati starije. Danas mi je ta ideja sve privlačnija.

Što biste izabrali za izlaske ili svečana primanja 'našminkana' ili 'prirodna'? 
Kada prigoda to zahtjeva, naravno da se obučem i našminkam primjereno, ali privatno biram minimalizam.