U poslovnom smislu ova je godina glumici Katarini Strahinić počela i više nego uspješno. Iako je većini gledatelja još relativno novo lice, na malim ekranima trenutačno ima zamijećene uloge u čak dvije HTV-ove hit-serije - ‘Ko te šiša’ i ‘Počivali u miru’.

- Najbolji je dio što je riječ o dva dijametralno suprotna lika u žanrovski potpuno različitim serijama. Bio je poseban izazov i užitak raditi, pogotovo paralelno. Sanjica iz serije ‘Ko te šiša’ je romantična naivka koja nije sigurna što je najbolje za nju i još se traži u raznim tečajevima i hobijima. Nikako ne uspijeva naći ljubav svog života, ali isto tako ne shvaća da je ona bliže nego što misli. Nevena Bedrica iz serije ‘Počivali u miru’ imućna je tinejdžerica koja strada u čudnim okolnostima. Za razliku od Sanjice, Nevena je prilično sigurna u ono što želi i njihov je svijet potpuno različit. Bilo je zabavno juriti s jednog na drugi set - rekla nam je talentirana Zagrepčanka koja je uloge u obje serije dobila na audiciji.

- Imala sam golemu tremu, osobito za seriju ‘Počivali u miru’ jer sam je prije pratila i sjećam se da sam gledajući prvu sezonu mislila: “Joj, da mi je biti u toj seriji. Tko zna, možda će biti druga sezona i audicija za nju”. Eto, nije bila druga nego treća. Za seriju ‘Ko te šiša’ nisam imala tremu jer sam od trenutka kada sam dobila scenu i opis lika osjećala da je ta uloga za mene. Najzanimljivije je što mi se, kad sam kretala na audiciju, probušila guma na autu. Tad sam pomislila: “OK, Katarina, ovo je možda znak da ti ta uloga ipak nije suđena”. Drago mi je što nisam bila u pravu - kaže 25-godišnjakinja koja paralelno igra predstave u Karlovcu i Varaždinu, a uspješnu karijeru polako gradi i izvan granica Hrvatske.

Snimila je film ‘Großstadtfieber’ i imala uloge u ‘Winnetou und Old Shatterhand’ te seriji ‘Crossing Lines’, u kojoj glume Goran Višnjić i Donald Sutherland. - ‘Großstadtfieber’ sam snimala s njemačkom redateljicom koju sam upoznala tijekom studija u Pragu. Vidjela je moj rad i pozvala me. Na taj sam film jako ponosna jer je prošle godine završio u Cannesu. Za ‘Winnetou’ sam bila na audiciji, točnije ‘self tape’ audiciji. Sjećam se da je to bila kratka, emotivna scena. Nakon audicije dugo mi se nitko nije javljao i bila sam uvjerena da nisam dobila ulogu. No zvala me moja agentica i rekla: “Hoćeš li dobru ili lošu vijest? Loša je da nisi dobila onu ulogu, a dobra je da si dobila jednu veću!” Mislim da sam minutu samo vrištala i skakala od sreće - kaže Katarina pred kojom je snimanje filma ‘Mata Hari’ u Njemačkoj, ali i još jedan međunarodni projekt o kojem zasad ne može govoriti.

Tajnovita je i kada je riječ o ljubavnom životu. Poznato je da je u sretnoj vezi, ali ime odabranika i detalje ne želi otkriti. - Za ljubav uvijek imam vremena. Mislim da mi u glumi mnogo pomaže zapravo ta ravnoteža između profesionalnog i privatnog života. Treba naći neki ventil. Smatram da tako više napredujem nego kada se samo zakopam u posao - objašnjava. Na pitanje kakav je muškarac može osvojiti, odgovara da nema neke tajne, ali nije naodmet da je humorističan, ali i da ima neku umjetničku crtu. - Pod tim ne mislim da umjetnička crta nužno podrazumijeva umjetnička zanimanja. Umjetničke crte imaju i pravnici, i liječnici, i ekonomisti. Mislim da je zapravo imaju svi ljudi, samo je pitanje hoćemo li je izraziti - zaključuje.