Domaća influencerica, 24-godišnja Makaranka, Anamaria Raič, svakodnevno putem svog Instagram profila obavještava nešto manje od 60 tisuća pratitelja o lokacijama i gradovima koje posjećuje, a nerijetko iskoristi priliku i da se pohvali luksuznim restoranima koje obilazi. Međutim, svojim posljednjim objavama izazvala je negativne reakcije obožavatelja kada se pohvalila kako na ručku konzumira prstace, školjke čija je konzumacija i vađenje iz mora strogo zabranjena u Hrvatskoj. 

Naime, 24-godišnjakinja, koja je inače studentica prava i financije na visokom učilištu Effectus, objavila je nekoliko 'storyja' na Instagramu gdje su u prvi plan došle upravo zabranjene školjke. Fotografije su nastale u blizini otoka Krknjaša i Drvenika, a unatoč činjenici da se konzumacijom prstaca čini golema i trajna šteta cijelom ekosustavu, te je ista moguća samo u ilegalnim uvjetima, Makaranka se, ako je suditi prema objavama, nije zamarala zabranama te se s ponosnom pohvalila mnogobrojnim pratiteljima koji nerijetko uzore vide upravo u influencerima. 

Inače, Anamaria već neko vrijeme živi na relaciji Zagreb-Makarska, a putovanja u egzotične krajeve također joj nisu strana. Nedavno je tako 24-godišnjakinja posjetila i Maroko odakle je objavljivala izazovne fotografije i hvalila se pratiteljima luksuzom u kojem uživa.