Odmalena sam maštala o natjecanju na Dori jer ona ima dugu tradiciju i nije riječ samo o pobjedi nego o prezentaciji nečega novog i svojeg po čemu želiš biti prepoznatljiv. Tu je i adrenalin koji proizlazi iz zdravog i prijateljskoga natjecateljskog duha - kaže Ema Gagro, već poznato lice, ali i glas koji smo imali priliku slušati u prvoj sezoni talent showa ‘The Voice’.

- Sudjelovanje u showu utjecalo je na moj način života nakon 2015. godine. Medijski publicitet otvara mnoga vrata, stižu mnoge ponude i pitanje je što ćeš izabrati. Ja sam izabrala ono što mi je omogućilo da vidim druge zemlje i okušam se na stranim pozornicama - govori Ema kojoj se finale Dore, otkrila nam je, dogodilo potpuno neočekivano. 

- Znala sam da će se prijaviti mnogo izvođača pa nakon što smo pjesmu poslali na natječaj nisam kao inače lupkala po stolu i nervozno čekala rezultate, nego sam se spakirala i otišla na zasluženi odmor u Kostariku. Budući da sam  ‘kasnila’ sedam sati zbog vremenske razlike i  usto imala slabu internetsku vezu, rezultate sam doznala vjerojatno među posljednjima. No sve je to pridonijelo mojem iznenađenju i uzbuđenju - govori Lošinjanka koja će se 16. veljače u Opatiji predstaviti pjesmom ‘Redemption’. 

- Ovaj glazbeni uradak sadrži mnoge utjecaje kojima sam bila izložena na brojnim putovanjima. Ukratko, pozvao me švedski autor i producent Andreas Björkman koji mi je predložio da pošaljemo pjesmu na natječaj. Nakon što sam poslušala ‘Redemption’, imala sam mogućnost utjecati na pjesmu u rit­mičnom segmentu, što je tim apsolutno podržao. U kratkom roku imali smo pjesmu kojom smo bili zadovoljni, a mislim da će se svidjeti našoj publici - govori 31-godišnjakinja koju pjesma vraća kući, i to u njezin Kvarner, zbog čega sve za nju ima dodatan čar. Naime, Ema već neko vrijeme živi u Danskoj, a priznala nam je da su joj velika strast putovanja kojima se posljednjih nekoliko godina itekako može pohvaliti. 

- Istina je, mnogo sam putovala posljednjih godina. No većinom su putovanja bila vezana uz glazbu. Dansku sam posjećivala radi pjevačkih angažmana, baš kao i Amsterdam, u kojem sam čak boravila kratko razdoblje. Konkretnije, u Danskoj sam imala priliku nastupati u poznatim koncertnim prostorima, primjerice u Vegi, a i dijelila sam pozornicu s danskim glazbenicima - Zindy Laursen, Infernal, Back to back i drugima. U Amsterdamu sam nastupala s različitim glazbenicima iz cijeloga svijeta, i to na pozornici na kojoj su nastupali Jamie Cullum, Joss Stone, Sting i drugi. 

Iako ju je put u Skandinaviju odveo radi pjevanja, gdje je pronašla i posao vezan uz modu, Emi se dogodilo nešto što joj je dodatno promijenilo život. Dogodila joj se ljubav.

- Kao što to nerijetko bude, život vam donese nova poznanstva i veze koje vrlo lako mogu promijeniti planove. Upravo se to dogodilo meni pa se moj, još jedan kratak put pretvorio u život - govori Ema koju je prije nešto više od godinu dana osvojio Jimmy koji joj dane, daleko od doma i obitelji, čini sretnima i ispunjenima. Ema je obitelj i bliže prijatelje upoznala s odabranikom koji je prošlo ljeto došao u Mali Lošinj, gdje je s Emom bio na svadbi njezine prijateljice. Par dijeli i ljubav prema glazbi, pa je tako Jimmy u lipnju Emu za rođendan odveo na koncert glazbene dive Beyoncé i njezina supruga, repera Jay Z-ja.

- Naša će veza iduća dva tjedna biti na daljinu zbog moje pripreme i sudjelovanja na Dori. Imam sreću što uza sebe imam partnera koji apsolutno podržava ono što radim i ono što volim. U bilo kakvom odnosu razumijevanje je formula i to svi znamo! Ako ću biti do kraja iskrena: jako sam temperamenta, a on nije i u tome smo našli ravnotežu - šali se Ema koja ne krije da je sretnija nego prije.