Pjevačica Ivana Banfić poput svih poznatih i javnih ličnosti svoje svakodnevne trenutke uz misli voli podijeliti s pratiteljima na društvenim mrežama. Društvene mreže su izvrstan alat za komunikaciju i otvoreno progovaranje o aktualnim problemima, trendovima i vlastitim stavovima, stoga je Ivana uz fotografiju na kojoj je bez šminke otvoreno progovorila kako je od izgleda bitnije dobro se osjećati u vlastitoj koži. 

Iako je tijekom pjevačke karijere bila poznata po dramatičnom šminkanju i osebujnom modnom stilu, posljednjih se nekoliko godina povukla iz javnosti i posvetila životu u prirodi te je počela cijeniti prirodniji izgled. Mnoge žene boje se izaći u javnost bez šminke, no ona na svojem Instagram objašnjava kako je kroz godine naučila da je bitniji dobar osjećaj od samog izgleda: 'Da se svaki dan maljam od jutra do navečer, to ne mogu, peče me i svrbi na licu i osjećam se nelagodno, kao da imam masku na licu.'

Dodaje kako čak i u prigodama kad se šminka cijeni minimalizam: 'Onda stavim sjajilo na usta i malo trepavice i to je to. Pričaju neki da što je žena starija treba se više šminkati i skrivati svoje godine. Ja sam ta koja jesam sa ili bez šminke i nemam problem izaći među ljude nenašminkana sa 49 godina.' Pjevačicu su u kratkom vremenu ispod fotografije obasuli komplimenti na račun njenog njegovanog izgleda na pragu petog desetljeća, a pojedinci su komentirali kako je malo prirodnih žena poput nje.