S dolaskom lijepog vremena i sve viših temperatura, odabir odjevnih kombinacija za posao može predstavljati pravu muku. S obzirom na to da već postoje određena pravila u odijevanju za posao te se neki voljeni nam ljetni komadi u pojedinim situacijama smatraju ipak neprikladnim za posao, odlučili smo razgovarati s dvjema poznatim voditeljicama, 37-godišnjom Tatjanom Jurić, koju obožavatelji svakodnevno imaju prilike slušati na Narodnom radiju te 40-godišnjom Mirnom Maras Batinić, voditeljicom TV Binga na HRT2, o njihovim navikama odijevanja u radnim ljetnim mjesecima.

Za početak, i Tatjana i Mirna su naglasile kako u odabiru odjeće veliku ulogu igra opuštena atmosfera na poslu koja ih ne obvezuje na strogo definirani 'dress code'. 'Moje svakodnevne obaveze, kad sam na radiju, ne traže prestrog poslovni look pa si mogu dozvoliti i lagane kombinezone, marame na glavi i slično. Naravno, ako imam kakvo snimanje ili moderiram kakav event, tu je dress code odmah drukčiji', ispričala je Tatjana, a s njom se složila i Mirna. 'Imam sreću što tvrtka u kojoj radim nema strogo definiran dress code tako da sam u biti vrlo ležerno odjevena, lagane haljine su uvijek dobar odabir tijekom ljeta', zaključila je voditeljica TV Binga.

Također, upitali smo omiljene voditeljice i što misle o nošenju obuće otvorenih prstiju na posao te pronalaze li se u njihovim kombinacijama natikače i japanke. 'Na radio često obujem sandale ili japanke, ali ipak ih za druge dnevne poslovne obveze ne bih birala. S druge pak strane, za večernju varijantu, uz kakvu finu haljinu, sandale, donosno štikle otvorenih prstiju su pun pogodak', rekla je voditeljica Narodnog radija dok Mirna Maras Batinić ipak izbjegava nošenje japanki. 'Na posao nosim obuću otvorenih prstiju, ali ipak smatram da japanke ne bi trebale tražiti svoje mjesto u uredu', iskreno je priznala. 

Za kraj, Tatjana nam je otkrila kako pri odabiru odjeće prije svega bira ono u čemu se osjeća ugodno, ali traper hlačice, koje su inače dio ljetnog outfita, ipak izostavlja iz poslovnih kombinacija. S njom se složila i Mirna koja je za kratke hlačice pronašla savršeno alternativu. 'Kratke traper hlače ne bih obukla na posao, ali zato traper suknju do koljena zasigurno bi', zaključila je na kraju 40-godišnjakinja.