Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Tako ga danas, 12. svibnja slave i brojne domaće zvijezde koje su se fotografijama pohvalile na društvenim mrežama.

Omiljena HRT-ova urednica i voditeljica, Nevena Rendeli Vejzović majka je tri djevojčice, blizanki Lee i Mare koje će ovo ljeto navršiti dvije godine te malene Vite koja će u studenome proslaviti prvi rođendan, a Majčin dan slavi sa svojim mezimicama s kojima je otišla u šetnju. 'Kad se nas četiri uputimo u šetnju. Sretan Majčin dan', napisala je Nevena pored fotografije koju je objavila na Instagramu.

Blogerica, poduzetnica i majka malene Balie Dee, Ella Dvornik, danas također slavi, a pored fotografije na kojoj pozira s Balie dok je još bila beba svim je majkama zaželjela sretan njihov dan. 'Sretan Majčin dan svima. Ja repostam ovu staru fotku jer je ovo bilo prošle godine na majčin dan i tu je tak cijela pufasta i mekana. Nemam neki srcedrapajući komentar za Instagram danas, sve znate! Lijepo se provedite!!', napisala je.

Fotografijom sa svojim mališanom, povodom Majčinog dana, objavila je i glumica Nataša Janjić, koja je svog sinčića Tonija rodila u veljači. 'Sretan Majčin dan', kratko je napisala i raznježila fanove simpatičnom fotografijom.

Bivša Miss Hrvatske, 33-godišnja Maja Cvjetković Kević, nerijetko ističe kako je upravo majčinstvo uloga ona u kojoj najviše uživa, a Majčin dan je obilježila fotografijom iz rodilišta koja prikazuje njezin prvi susret s kćerkicom Vitom. 'Ovo je najljepši dan u mom životu. Naš prvi kontakt nakon porođaja, prvi put sam je dojila, prvi put je spavala sa mnom... Od ovog dana, svaki naš dan je čarolija. Hvala ti ljubavi mamina na svakom danu. Biti majka je neopisiv osjećaj, sretan nam naš dan', napisala je.

Dekoraterka seta i dizajnerica nakita, 34-godišnja Anita Dujić, sredinom siječnja je sa svojim partner, škotskim location managerom Duncanom Broadfootom dobila prvo dijete, djevojčicu Lily, s kojom je i pozirala za Majčin dan te fotografiju objavila na Instagram storyju.

Blogerica Danijela Dvornik na današnji se dan prisjetila svoje majke čiju je fotografiju iz mladih dana objavila na Instagramu uz dirljive riječi. 'Svim mamama želim lijep majčin dan, stavljam silku svoje mame (moja je ova lijevo) jer mame su mame i ništa i nitko ih ne može zamjeniti. Sad se idem naći sa drugom mamom i njenom kćeri, a mojom unukom, da se podružimo', napisala je.

Pjevačica Lea Mijatović svojoj je majci također čestitala Majčin dan i tom prigodom na Instagramu objavila zajedničku fotografiju. 'Sretan ti Majčin dan djevojčice najdraža', napisala je.

Pjevačica Pamela Ramljak također se osvrnula na majčinstvo i na dan posvećen svim majkama, pa je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj pozira sa svojim sinom jedincem Antunom. 'Najljepša stvar na svijetu...biti MAMA. Svaka žrtva je vrijedna ovog neprocjenjivog dara. Moja najveća želja u životu je da mi se ponovi, ali zahvalna sam na svemu. A mojoj lavici majki, iza koje je jedna godina koja nek se nikad ne ponovi, posebno čestitam danasnji dan.Majke su anđeli čuvari vidljivi okom. Mama volim te. Sretan majčin dan drage Mame', napisala je.