Kada nas nakon dugog, toplog ljeta i bezbrižnih dana provedenih na plaži dočeka jesen, nije se lako othrvati melankoliji i negativnom raspoloženju. Sunčane dane zamijenjuju oni oblačni, a hladan nas zrak sve češće tjera da ostanemo kod kuće. Kako bismo saznali na koje se načine naše poznate dame bore s problemima koje sa sobom nosi ovo godišnje doba, nazvali smo nekoliko njih, poznatih po njihovom vedrom duhu, ne bi li pokupili kakav dobar savjet za održavanje vedrine kada nastupi sivilo.

Uvijek nasmijana voditeljica Antonija Stupar Jurkin ispričala nam je kako su njezini dani toliko ispunjeni obvezama da nije stigla ni primijetiti kako je nastupila jesen. 'Kada čovjek kod kuće ima dvoje djece u dobi od četiri i sedam godina tada se sve svodi na trčanje između mog posla i njihove škole', rekla je Antonija za Story.hr i dodala kako smatra da se čovjek treba nečime zaokupiti kako ne bi razmišljao o negativnim stvarima u životu.

Jedan od odličnih načina za zaokupiti misli jest dobra knjiga ili film, no naša voditeljica, kako je sama priznala, nema vremena za takve stvari. 'Ne sjećam se kada sam zadnji put nešto pročitala ili pogledala dobar film. Jedino što gledam je HBO, ali budući da najčešće zaspim što god da gledam, nisam mjerodavna kada je o preporukama riječ', zaključila je uz smijeh.

HRT-ova voditeljica Mirna Maras Batinić priznala nam je da joj je prelazak sa ljeta na zimu veliki šok budući da više voli proljetne i ljetne mjesece, no ne dozvoljava da je jesensko sivilo obuzme i pokvari joj raspoloženje.

'Ja svaki sunčani dan iskoristim da upijem što više sunčeva svjetla, pa s djecom odlazim u šetnje jer volimo boraviti u prirodi. Iako se čovjek na sve brzo prilagodi, za borbu protiv jesenskog sivila svakome bih preporučila da barem pola sata dnevno provede vani na zraku', rekla nam je simpatična Mirna čiji je najdraži saveznik protiv lošeg raspoloženja upravo sunce.

Pjevačica Pamela Ramljak, za razliku od većine, uživa u hladnijim danima te za nju jesen i zima imaju posebne čari. 'Meni odgovara hladnije vrijeme i na neki način mi ovi mjeseci dolaze kao olakšanje nakon vrućeg ljeta', rekla nam je i otkrila kako najviše voli provoditi slobodno vrijeme tijekom jesenskih dana. 'Jedna od najdražih stvari mi je kada sam kod kuće, a vani pada kiša. Tada si napravim kakao, ispečem keksiće, zavučem se pod dekicu sa svojim Antunom i gledamo crtiće', kazala je.

Budući da je i Pamela vrlo aktivna, sunčane dane također koristi za boravak u prirodi, a jedino što joj kod jeseni smeta jest velika količina kiše. 'Kada je ružno vrijeme tada najčešće sa svojima odem u kino pogledati neki dobar film ili šećemo po shopping centrima. Uvijek se nešto nađe', zaključila je simpatična pjevačica s osmijehom.