Posljednjih nekoliko godina Sjedinjene Američke Države destinacija su koju glazbenik Robert Mareković obavezno posjeti barem jednom godišnje. Kako je odrastao uz američku glazbu, idiome i idole, osjeća da je to njegova zemlja. Tako je Graceland, dom idola Elvisa Presleyja, posjetio već desetak puta, a posljednji put društvo mu je pravila dugogodišnja prijateljica.

- Obično putovanja osmislim ja, a ona ih organizira. U Los Angelesu i Hollywoodu posjetili smo ovalnu zgradu Capitol Studija te posljednja počivališta Deana Martina i Rickyja Nelsona. U Memp-hisu razgledali smo kuću Elvisa Presleyja, Sun studio u kojem su karijere počeli Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison i drugi, niz glazbenih muzeja, mjesta vezana uz Elvisov život te njegov rodni Tupe-lo, a u German Townu gledali smo pjevačicu Rhian-non Giddens. Najbolji trenutak putovanja bilo je druženje s Elvisovim kumom Georgeom Kleinom - rekao je Robert.

Iako je putovao u ženskom društvu, nije riječ o romansi. Član nekada popularnih Fantoma bio je omiljen među ženskom populacijom, koja simpatije prema njemu gaji i danas, ali i dalje je slobodan. - Dugo nisam bio u ozbiljnoj vezi, a to je i teže što si stariji. »ovjek se navikne živjeti sam, u svom komforu, rutini i sve teže pristaje na kompromise. Vjerujem da ću pokleknuti ako se pojavi neka impresivna žena, ali ne i kleknuti. ženiti se ne mislim, osim u Las Ve-gasu, a to se ovdje ne broji - našalio se glazbenik. Umjesto ljubavi, posvetio se glazbi. HRT-ova radijska emisija ‘Povratak u budućnost’, čiji je autor i voditelj, proslavila je dva desetljeća emitiranja, a rođendan je obilježio koncertom grupe Swingers. - Tajna dugovječnosti emisije krije se u vječnoj i uvijek uzbudljivoj glazbi koju biram - napominje 46-godišnji Zagrepčanin koji i nakon trideset godina karijere redovito nastupa, i to sa svojim Swingersima s kojima je svirao u desetak zemalja te osvojio nagradu Porin.