Sve popularniji mladi pjevač Luka Basi, koji je nedavno objavio album prvijenac jednostavnog naziva ‘Luka Basi’, ovog ljeta ima pregršt obaveza i nastupa diljem obale, čemu se osobito veseli iz dva razloga - obožava pjevati, ali i surfati pa može spojiti svoje dvije strasti. Talentirani 26-godišnjak, koji je ove godine prvi put nastupio na Splitskom festivalu, i to s pjesmom ‘Kad vidin Boga uživo’, otkrio nam je kada se zaljubio u surfanje i gdje najradije ‘lomi’ valove. 

Story: Gdje ste otkrili čari surfanja? 

Imao sam otprilike 15 godina kada sam na Discoveryju gledao  emisiju o svjetskim plažama koje su raj za surfere i ti su me prizori potpuno osvojili. Maštao sam kako i ja pobjeđujem te zastrašujuće velike valove, ali sumnjam da ću ostvariti tu maštariju jer sam više u moru nego na dasci. Iako se pritom odlično zabavljam, a to je bit ljeta.

Story: Koliko vam je trebalo da svladate tehniku? 

Još je svladavam, mislio sam da će ići puno lakše, ali uporan sam i ne predajem se lako. 

Story: Gdje najčešće surfate? Gdje je najbolji vjetar? 

Pelješac je super za surfanje, Jadran je prepun divnih mjesta na kojima je vjetar pogodan za taj sport, a s obzirom na to da sam rekreativac, dovoljna su mi i manje razvikana mjesta. Gdje god surfam, držim se blizine obale jer su more i vjetar varljivi. 

Story: Obilazite li zimi neke toplije krajeve u kojima također možete surfati? 

Još se nisam odvažio na takav korak, ali želio bih otići na Havaje i vidjeti sve one prekrasne krajolike iz filmova. Plaža, sunce i zgodne djevojke meni su uvijek dobitna kombinacija. 

Story: Vole li djevojke više surfere ili glazbenike? 

Surfer s gitarom ne zvuči loše... 

Story: Kako ćete provesti ostatak ljeta? Na kojoj ćemo vas surferskoj plaži moći vidjeti?

Zahvalan sam do neba što ću ljeto provesti onako kako najviše volim - čekaju me brojni koncerti, uzbudljiva promocija albuma prvijenca koji sam objavio prije nekoliko dana i druženje s mojom publikom. Puno je koncerata na obali pa ću vrijeme do večernjih sati iskoristiti za skok u more i plivanje, ali i surfanje koje obožavam.