Dva metra visine, oštre crte lica i isklesano tijelo; to je već dovoljan recept da muškarac mami ženske poglede. Upravo pod taj opis ulazi i Jakov Vranković, 25-godišnji rukometni reprezentativac koji je na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu privukao pažnju oba spola svojim stasom i igrom. Posljednjih godinu i pol živi u Mađarskoj gdje igra za klub "Tatabánya", nedaleko Budimpešte. Ovaj šarmantni Dalmatinac dolazi iz sportske obitelji, pa ni ne čudi da je krenuo stopama svojih roditelja. Rukomet mu nije bio prvi izbor, već nogomet i atletika, ali prijateljstvo s Ivanom Balićem, jednim od najboljih rukometaša svijeta, poguralo ga je na parkete dvorana.

'Gledao sam Olimpijadu 2004.godine u Ateni gdje smo osvojili zlato. Svidio mi se rukomet i budući da smo obiteljski prijatelji s obitelji Balić, Žare, Ivanov otac, u to je vrijeme bio rukometni trener i tada je sve počelo', započeo je svoju priču Jakov. Nedugo nakon što je počeo trenirati 2004.godine, njegov talent prepoznat je na svim razinama. 'Ulazak u reprezentaciju ogromna je privilegija i teško da mogu opisati osjećaj koji mi je prošao tijelom kada sam dobio poziv. Braniti boje svoje države zapravo mi je bio i glavni cilj s kojim sam krenuo u rukomet', rekao je. 

Paralelno trenirajući, Jakovu je prioritet uvijek bilo školovanje, pa je tako nakon srednje škole za fizioterapeuta diplomirao na splitskom Kineziološkom fakultetu gdje je stekao zvanje stručnog prvopristupnika za trenera kondicijske pripreme sportaša, čime je postao jedan od rijetkih domaćih fakultetski obrazovanih sportaša. 

Iako djevojkama itekako golica maštu, ne pamti kada je imao zadnji 'ulet', a kada je njegov privatni život u pitanju, ipak voli ostati suzdržan, pa ne želi otkriti ni kakav tip djevojaka preferira. Trenutak u kojem je izazvao veliko zanimanje javnosti, bio je njegov prvi modni angažman, onaj u kojem se natjecao za Mistera turizma 2016.godine. Titulu je osvojio bez problema, pred foto objektivom se snalazi odlično, ali pobjedu nije očekivao.

'Prijavio sam se iz čiste znatiželje jer se nikada u životu nisam ustručavao napraviti nešto što bi u tom trenutku poželio. Bilo je to pet dana dobre zabave i sada mi je ostalo kao jedna predivna uspomena. Ne odbacujem da se jednom nađem kao model ispred nečijeg foto objektiva, ali teško da ćete me opet vidjeti kako šećem modnim pistama', ispričao je i rekao kako pobjedu nije očekivao budući da se nikada prije nije našao u modnim vodama. Budući da je manekenstvo bilo samo kratkoročni izlet u kojem je uživao, mladi rukometaš koji je prije svega fokusiran na svoju karijeru u sportu ističe kako nije imao nemoralnih ponuda.