Kada je Marinela Čaja početkom rujna dotrčala u zagrljaj Filipu Hrgoviću u zagrebačkoj Areni nakon što je postao novi prvak svijeta u kategoriji WBC, nije ni slutila što je čeka za nekoliko dana. Naime, 26-godišnji sportaš odlučio je, kako ekskluzivno doznajemo, zaprositi dugogodišnju djevojku. Nakon što joj je stavio prsten na ruku, Filip je odnio još jednu, i to zasigurno najslađu pobjedu dosad. Iako detalje zaruka nije želio otkriti javnosti, Filip vijest nije ni demantirao, a dodatna potvrda mogla bi biti i fotografija na Instagramu. Zagrepčanin je na svom profilu objavio fotografiju s prijateljem iz djetinjstva kojega odnedavno oslovljava kumom.

- Mnogo je ljudi u mom životu, ali nijedan prijatelj kao ti, kume - napisao je 198 centimetara visok sportaš. Ljubavna priča Filipa i ekonomistice Marinele počela je prije više od pet godina, kada su se spontano počeli dopisivati, a nakon toga i izlaziti. Oboje su iz Sesveta i poznaju se od djetinjstva. Iako se Marinela isprva, kako je rekla, bojala da je Filip grub, ubrzo je shvatila da je dobra duša, pažljiv i zanimljiv. Njezin stav, karakter i ljepota nisu ostavili ravnodušnim uspješnog sportaša, a dodatno ih je zbližila ljubav prema sportu. Upravo zbog toga što je i njegova plavooka zaručnica sportašica i trenira odbojku u jednom klubu u Dubravi, par uspijeva vezu održavati stabilnom jer oboje razumiju što znače naporni treninzi i odricanje.

- Zna kakav mi je tempo pa ne inzistira na svojim željama nego se prilagođava mojim obavezama - rekao je prije godinu dana Filip za Novu TV te otkrio da razmišlja o braku i djeci, ali da prije toga mora ostvariti financijsku stabilnost. Kako je rekao, kada dovoljno zaradi, Filip će najprije Marineli i sebi sagraditi kuću, a ocu i majci urediti apartman na otoku Ugljanu tako da više ne moraju raditi nego da uživaju. Upravo su mu obitelj, majka, otac, dva brata i dvije sestre, uz Marinelu, najveća potpora, a ni danas im nije drago što je izabrao sport u kojem su dopušteni udarci u glavu i tijelo. Iako je najprije trenirao košarku, boks ga je zaintrigirao jer ga je tada trenirao njegov stariji brat Ivan, kojega je smatrao najjačim čovjekom na svijetu.

- Počeo sam trenirati u dvorani u Dubravi koja se nalazi odmah do pučke kuhinje, što je bila zanimljiva slučajnost. Trener nam je govorio da nas jedan zid dijeli od te pučke kuhinje, ali i Las Vegasa i svjetla pozornice i društva najboljih. Ako odeš u svijet pučke kuhinje, teško ćeš se ikada više vratiti i to je bila motivacija da nikada ne odustajem i da se borim u životu - zaključio je Filip koji će se u idućem razdoblju posvetiti slatkim brigama i organizaciji vjenčanja s voljenom.