Mlada glumica i majka Petra Kurtela suočila se s velikim izazovom, ali nije bio umjetničke niti majčinske prirode. Otkrila je naime da u šupi koja pripada njezinom stanu živi glodavac opasan po stvari koje ondje odlaže. No kako je Petra očito mekog srca, nije htjela nabaviti klopku kojom će ubiti miša, već ga samo zarobiti kako bi ga mogla pustiti na slobodu. Nije međutim imala ideju kako to postići pa je tražila hitnu pomoć od svog partnera, 31-godišnjeg Igora Banovića, i svojih pratitelja na Instagramu. On joj je ponudio savjet. 

Petru je nakon toga očito uhvatila panika da neće uspjeti u svom naumu i da će deratizator usmrtiti miša, pa je poslala još jednu poruku upomoć svojim pratiteljima.

Pratitelji su joj poslali svoje odgovore i Petra im se zahvalila, ali ipak je na kraju njen vitez smislio najbolje rješenje.

Da bi neopasna klopka djelovala i privukla miša, Petra je morala ispuniti dno kante razmrvljenim hrenovkama, a komadić jedne stavila je na rub klopke. Plan je bio da miš dođe do ruba i uslijed vlastite težine sklizne s klopke i padne u kantu.

Na Petrinu veliku žalost, ono što se činio kao dobar plan spašavanja miša od deratizatora nije pošao kako se nadala jer je kasnije na Instagramu objavila fotografiju kojom je tužno priznala poraz. Možda još njena plemenita ideja ima šanse prije nego stigne deratizator ako hrenovku zamijeni sa sirom. U svakom slučaju, vremena je sve manje, ali sigurni smo da joj pratitelji drže fige.