Stručnjak za kraljevsku obitelj Rob Shuter u svojoj radio emisiji  iHeart Radio show, rekao je kako se vojvotkinja i vojvoda od Sussexa, Meghan Markle i princ Harry spremaju napustiti Veliku Britaniju jer Meghan više ne želi živjeti u sjeni svoje šogorice Kate Middleton. Prema njegovim tvrdnjama, Meghan je dosadilo vječno biti na drugom mjestu, pa sa suprugom i sinčićem Archiejem planira otputovati u Ameriku kod svoje obitelji.

Dodao je i kako se Meghan odbila preseliti u Afriku i inzistira na preseljenju u SAD, a glavni cilj im je otići što dalje od vojvotkinje Kate i njezinog supruga princa Williama. Stručnjak je kazao kako je sve te informacije saznao od izvora bliskih kraljevskoj obitelji. 'Meghan zna da će, ako ostanu živjeti u Velikoj Britaniji uvijek biti u Kateinoj sjeni, a ona nije tip djevojke koju zadovoljava biti na drugom mjestu', tvrdi.

'Nakon što je Meghan u New Yorku imala baby shower, shvatila je da joj nedostaje Amerika i smatra kako bi ona i Harry tamo mogli imati kvalitetan život, a zbog popularnosti koju uživaju, postati i neslužbeni kralj i kraljica SAD-a', kaže Rob.

Podsjetimo, glasine o nesuglasicama između dviju vojvotkinja pojavile su se čim se Meghan udala za princa Harryja u svibnju 2018. godine, no stručnjaci za kraljevsku obitelj tvrde kako se pravi sukob zapravo odvija između prinčeva Harryja i Williama.