Već u nekoliko navrata pisalo se o navodnom pismu koje je vojvotkinja Meghan Markle poslala svom ocu u kolovozu 2018.godine.

Iako u gotovo godinu dana sadržaj pisma pisanog rukom na pet stranica nije bio poznat javnosti, već se samo znalo da je bivša glumica svog oca Thomasa molila da prestane razgovarati s tabloidima, The Sun sada donosi pismo u cijelosti. 



'Tata,

Teškog ti srca pišem ovo i ne razumijem zašto si izabrao ovaj put na kojem ne vidiš koliko mi boli nanosiš. Tvoji postupci slomili su mi srce na milijun komadića – ne zato jer si prouzrokovao nepotrebnu bol, već zato jer si izabrao ne reći istinu. Nikad to neću razumjeti. Rekao si novinarima da si me zvao da ne dolaziš na moje vjenčanje – to se nije dogodilo jer me nisi nikada nazvao. Rekao si da ti nikada nisam pomogla financijski i da me nikada nisi tražio pomoć što također nije istina; poslao si mi e mail prošlog listopada kada si mi se ispričavao ako ovisiš previše financijski o meni. 

Voljela sam te, štitila, branila te, financirala te i brinula o tvom zdravlju, uvijek te pitajući kako ti mogu pomoći. Tjedan kada se održavalo vjenčanje čula sam da si dobio srčani udar i bilo mi je užasno. Zvala sam te i slala ti poruke. Preklinjala sam te da prihvatiš pomoć, poslali smo nekoga u tvoju kuću i umjesto da si pričao samnom ili prihvatio bilo kakvu pomoć, prestao si se javljati na mobitel i počeo si pričati samo s tabloidima. 

Ako me voliš kao što govoriš novinarima da me voliš, molim te prestani. Dopusti nam da živimo mirne živote. Molim te, prestani lagati, prestani stvarati toliko boli, prestani otkrivati detalje veze s mojim suprugom.

Shvaćam da se vjerojatno osjećaš kao da više nemaš izlaza iz zečje rupe u koju si se ukopao, ali ako samo na trenutak staneš na loptu, vjerujem da ćeš moći vidjeti da je živjeti s čistom savjesti vrijednije od bilo kakvog honorara na svijetu. Govorila sam ti da prestaneš čitati tabloide. Na dnevnoj bazi čitao si laži koje pišu o meni, a većinom su dolazile od tvoje kćeri koju jedva da i poznajem. Gledao si cijelo ovo vrijeme kako tiho patim zbog njenih zlih laži. Svi smo ti bili podrška i štitili smo te od prvog dana i to znaš. Čuti kako si napao Harryja u medijima, koji je bio ništa osim strpljivog, dragog i čovjeka punog razumijevanja, je nešto što je najbolnije od svega.

Iz nekog razloga još uvijek falsificiraš ove priče, slažeš njihov narativ kako želiš i pleteš se još dublje u mrežu koju si ispleo. Jedina stvar koja mi pomaže da spavam je vjerovanje da laž ne može živjeti vječno. 
Vjerovala sam ti, voljela sam te.. 

Idućeg jutra sve je izašlo u medijima. Nisi mi se javio od tjedna vjenčanja, a iako tvrdiš da ne znaš kako da dođeš do mene, moj broj mobitela ostao je isti. Znaš to. Nema poruka, nema propuštenih poziva, ničega od tebe osim još intervjua za koje si plaćen kako bi rekao laži koje bole', stoji u pismu.