Glumac Leon Lučev prije mjesec dana dobio je kćer Neo, a Story donosi prve fotografije tročlane obitelji snimljene na zagrebačkim ulicama.

Zvijezdu brojnih domaćih filmova, njih više od trideset, snimili smo u šetnji Ilicom u društvu djevojke Jelene Graovac i njihove djevojčice rođene početkom ožujka u riječkoj bolnici. Naime, 13 godina mlađa glumica i redateljica rodom je iz Rijeke, stoga ovaj par često boravi u tom kvarnerskom gradu. No dolaze i u Zagreb, i to ne samo zbog poslovnih obaveza nego i zbog Leonove troje djece iz prvog braka. S dubrovačkom kiparicom Ivanom Jelavić od koje se razveo 2011., nakon deset zajedničkih godina, ovaj 49-godišnjak ima 18-godišnjeg sina Ivana, 15-godišnju Elu te dvije godine mlađu Zoe.



Bivši su supružnici i nakon razvoda ostali u dobrim odnosima, što su i potvrdili kada su se nekoliko puta tijekom proteklih godina zajedno pojavili u gradu i na raznim društvenim događanjima, no ljubavni odnos nikad nisu obnovili. Leon je neko vrijeme bio u vezi s doktoricom znanosti Davorkom Vidović, ali novu životnu partnericu pronašao je tek u Jeleni s kojom je zaiskrilo 2017., i to navodno, kako se pisalo, na setu prvog bosanskohercegovačkog horor filma. Koliko mu znači, dao je naslutiti i na 24. Sarajevo Film Festivalu, na kojem je osvojio nagradu Srce Sarajeva za najboljega glumca za ulogu vozača kamiona u drami ‘Teret’ redatelja Ognjena Glavonića. Tada je, naime, u govoru zahvale spomenuo i novu odabranicu. Jelena je 2013. diplomirala u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti. Leon se u međuvremenu posvetio pedagoškom radu pa tako održava i razne psihosocijalne radionice za mlade. Nedavno je u Samoboru održana njegova druga takva radionica. 



- Pedagoški rad uvijek je bio usput, sa strane, ali stalno prisutan. Prvo sam počeo raditi u Sarajevo Talent Campusu, zatim u Medijskoj školi Ante Peterlića u Čakovcu, Mediterranean Film Festivalu, puno sam radio s djecom i mladima, a sada organiziram i ove radionice. Bilo je to jedno od mojih zanimanja, samo nisam znao kada će točno doći vrijeme da počnem prenositi to iskustvo. Ne možete čovjeka naučiti glumiti, ali mu možete objasniti nepoznanice, odnosno odškrinuti vrata. Ideja tog poučavanja jest dijeljenje i razmjena iskustva. Svaki glumac misli da je jedino on osjećao sram ili strah. Na temelju vlastitog iskustva želim prenijeti svoj doživljaj toga, odnosno ideju da se ti osjećaji ne trebaju doživljavati kao nešto nenormalno. Odatle poveznica glumačkog svijeta i prenošenja iskustava u obliku radionice - objasnio je jednom prilikom.