Međutim, njihova zajednička putovanja, poput nedavnog u Italiji, i uživanje u svakodnevnim sitnicama potvrdili su veliku zaljubljenost zgodne 35-godišnje glumice i devet godina starijeg markantnog liječnika. Tako je atraktivan par snimljen u središtu Zagreba tijekom adventa. Opušteni i modno usklađeni, držali su se za ruke i uživali u bogatoj blagdanskoj ponudi delicija. Samo dan, dva poslije Ana i Boran snimljeni su u rodnom Splitu na rivi dok su ispijali blagdansko piće na jednoj od popularnih kućica. Oboje su bili dobre volje, pa su se i nasmijali našem fotoreporteru. Koliko god se trudili ostati ‘nevidljivi’ u javnosti, jasno im je da to nije moguće, pa nam je glumica ekskluzivno otkrila nešto o svom odnosu sa Splićaninom s kojim je godinama njegovala prijateljski odnos. 'Boran nije javna osoba, ima previše ozbiljan posao da bi se razvlačio po novinama kao neka rock‘n’roll zvijezda. Srce očito ne bira čim se zaljubio u osobu zbog koje povremeno mora prihvatiti fotografiju u novinama i povećan interes za svoj privatni život. O nama nisam govorila i teško da ću i govoriti. Mogu samo reći da živim najljepše dane svog života zahvaljujući Boranu', istaknula je Ana, a na pitanje što kod njega najviše cijeni, kratko je rekla: 'U ovih pola godine našeg druženja pokazao je više vrlina nego što bi mnogi uspjeli prikupiti cijeloga života'. Njihova ljubavna priča posebno je zainteresirala javnost jer se Ana prošlo ljeto sporazumno razišla sa zagrebačkim spisateljem Hrvojem Šalkovićem s kojim ima dvogodišnjeg sina Ivana Marata. Unatoč svemu, i dalje su brižni roditelji svome dječaku koji je Božić proveo s tatom. 'Kako tata Shale i mi živimo u dva različita grada, tako smo se dogovorili da će Marat Božić provesti sa Šalkovićima. Tijekom njegova boravka kod tate, stalno smo bili na vezi putem videopoziva. Jedan dio zimskih praznika Marat će s tatom biti na skijanju, a potom s nama putuje na odmor', ističe ponosna mama, otkrivši i u kakvog dječačića izrasta njezin jedinac.

'Marat je temperamentom isti mama. Svojeglav i principijelan. No vrlo je topao, veseo i poslušan. Mislim da svi u njegovu odgoju činimo dobro, a vrijeme će pokazati koliko. Kao pravi dječak obožava nogomet, stalno simulira igru tenisa, a sve u što se može nešto ubaciti, njemu postaje koš. I voli slikovnice i priče', kaže Ana kojoj će ovogodišnji božićni blagdani zacijelo ostati u posebno lijepom sjećanju jer se nakon nekoliko godina boravka u metropoli ponovno vratila u rodni grad. 'U Splitu je uistinu bilo predivno za blagdane. Sunce je sjalo kao u proljeće. Riva je na Badnjak bila prepuna dotjeranih ljudi. Mislim da nigdje na svijetu nije bilo toliko sunčanih naočala i dobre energije. Uživala sam u društvu obitelji i prijatelja, u dobrom materinu bakalaru i kojoj čašici rakije. Posebno mi je bilo drago što smo otišli na božićnu misu', govori. Na pitanje je li se iznova zaljubila u rodni grad, rekla je: 'Marjan je eliksir našega grada. To brdo uvijek me iznova fascinira. Jedva čekam prve tople dane da ga mogu iskoristiti za šetnje i trčanje. Što se ostatka grada tiče, osim turizma, Split se i ne može pohvaliti nekim napretkom. Nažalost, kultura i glazbena scena tonu u ponor. Sve vrvi nekompetencijom i uhljebima. Mladi nemaju nikakve šanse. I to je, nažalost, činjenično stanje', iskrena je energična glumica koja godinama glumi u Gradskom kazalištu mladih Split.
Osim što priprema novu predstavu, odlučila je nastaviti s obrazovanjem. 'Uskoro krećemo s radom na novoj predstavi, adaptaciji Shakespeareovih djela ‘Na krilima ljubavi’ u režiji Roberta Raponje. Budući da Split ne nudi neku ludu kazališnu scenu, odlučila sam ne gubiti vrijeme jer vjerujem u cjeloživotno učenje, pa sam upisala poslijediplomski studij u Osijeku. Naime, Akademija dramske umjetnosti u Osijeku je u suradnji s Medicinskim fakultetom pokrenula poslijediplomski studij art terapije, potaknut EU fondovima. I to nekoliko smjerova kao što su likovna, dramska, glazbena te terapija plesom i pokretom. Odlučila sam se za terapiju plesom i pokretom duševnih bolesnika kao i adolescenata s poremećajima u ponašanju', istaknula je svestrana Splićanka koja se u 2018. nada zdravlju, stabilnosti, miru, poslu, putovanjima i znanju. 'Najljepši je osjećaj ne pristajati na stagnaciju', zaključuje.   Napisala: Antonija Nazor Foto: Jadran Babić