Story radio
Početna Celebrity 3798 prikaza 06. ožujka 2019.

EKSKLUZIVNO Nina Badrić: 'Prezirem lažljivce, laskavce i licemjere'

Marko Grubišić.

Međunarodni Dan žena ovog će se 8. ožujka obilježiti 110. put. Tada se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, ali tada je i prilika da se osvijesti nezahvalan položaj žena u društvu. Istoga tog petka zagrebačka kantautorica Nina Badrić slavit će ljubav sa splitskom publikom u Spaladium Areni. I slavit će žene, svoju najvjerniju publiku, na njihov zajednički dan

Otkako se pojavila na hrvatskoj estradi, 46-godišnja glazbena diva slovi za drukčiju predstavnicu pjevačica - snažnu, samosvjesnu, emancipiranu ženu koja inspirira mnoge, stoga smo u razgovoru za Story odlučili zagrebati ispod površine i doznati osjeća li se i ona tako.

Story: Kako se boriti protiv diskriminacije, nasilja ili potpunu jednakost među spolovima? Kako biste ocijenili položaj žena u našem društvu?

Možemo li početi od monstruoznog slučaja s Paga? Što su ta djeca radila u takvom nesigurnom okruženju i u obitelji koja je očito zbog mnogih situacija bila prijavljena Centru za socijalnu skrb? Tko je pomogao i tko je zaštitio tu ženu i njezinu djecu? Toj ženi sigurno je zauvijek slomljeno srce. Potom imamo majku koju je 14-godišnji sin izboo nožem. Tu je i supruga političara koji ju je zlostavljao godinama, a ona se napokon ‘drznula’ prijaviti ga. To su samo izdvojeni primjeri koji su potresli javnost i svakog čovjeka koji ima imalo savjesti. Zamislite samo koliko je takvih priča iza zatvorenih vrata javnosti nekih nepoznatih žena kojima nitko ne zna ime i koje žive u smrtnom strahu ako progovore, a kamoli prijave zlostavljače s kojima žive. Eto,  recite vi meni kakav je danas položaj žena u društvu?

Story: Što ste najgore doživjeli od muškarca? Je li itko ikad podignuo ruku na vas?

Najgore što mi se znalo dogoditi jest kad je moj muškarac prestao biti vitez, zaštitnik mog srca. Kada nije iskren. Kada prosipa laži. Kada se pravi da mu je svejedno i kada me uzima zdravo za gotovo, a još gore je kada to sve shvati prekasno. Takvima ne dajem drugu priliku.

Cijeli intervju s Ninom Badrić pročitajte u novom broju magazina Story, koji možete kupiti od srijede, 6. ožujka 2019.

Komentari