Iako je život pripadnika kraljevske obitelji ispunjen mnoštvom luksuznih putovanja i elitnih destinacija, čak i oni povremeno trebaju godišnji odmor na kojem će opušteno uživati u društvu najmilijih, a da se pritom ne opterećuju službenim dužnostima. Kate Middleton i princ William su si tako, nakon nekoliko zahtjevnih mjeseci, konačno priuštili vremena za sebe. 

Naime, par se privatnim avionom uputio na otok Mustique, smješten u Karipskom otočju. Ovo je prvi put da su otišli na zajednički godišnji odmor kao peteročlana obitelj otkako su dobili sina, princa Louisa, a kako navodi Harpers Bazaar, čini se da su im se na bajkovitom putovanju pridružili i roditelji vojvotkinje od Cambridgea, ali ne i njezina sestra Pippa koja trenutno iščekuje svoje prvo dijete. 



Mustique je privatni otok u Svetom Vincentu i Grenadinima, udaljen oko 160 kilometara zapadno od Barbadosa. Pitoreskno mjesto obiluje bijelim pješčanim plažama i kristalno bistrim, tirkiznim morem, a ono što je članovima kraljevske obitelji vjerojatno najprimamljivija karakteristika je činjenica da im je privatnost za vrijeme njihovog boravka potpuno osigurana jer je paparazzijima pristup zabranjen. Lokacija je to namijenjena elitnim gostima, a mjesto je prilično teško dobiti s obzirom na to da se na otoku može pronaći tek stotinjak slobodnih vila za unajmljivanje.