Blogerica i mama Ella Dvornik izazvala je pravu lavinu komentara na Facebooku kad je podijelila novinski članak o muškoj kontraceptivnoj piluli koju znanstvenici razvijaju. Zasmetalo ju je što muške pilule protiv plodnosti sadrže puno manje nuspojava nego ženske, ali ih ipak namjeravaju pustiti u prodaju tek za 10 godina kad uklone skoro sve neželjene efekte. 

Ella Dvornik pokrenula rat žena protiv muškaraca
Facebook Screenshot 

'Piše u tekstu, da muškarci ne žele piti ove nove kontracepcijske pilule zbog nuspojava koje se mogu desiti. Kao što su umor, glavobolja i smanjeni libido. A da im sad ispišete kakve nuspojave žene imaju zbog svojih?', napisala je 28-godišnja kći Dine Dvornika i stavila smajliće.

Na nju objavu reagiralo je puno pripadnica ljepšeg spola koje smatraju da teže prolaze u životu od muškaraca, ali i pokoji muškarac se usudio ući u vruću kašu koja je nastala i reći koju u obranu svog roda.

'Muškarcima je uvijek sve problem! Žene bi sve trebale i voditi brigu o kontracepciji i rađati, mi smo te koje žrtvuju svoje tijelo i koje najviše pažnje posvećuju djeci. I sve to nije dosta. Naravno ima iznimaka, ne trpam sve u isti koš, samo što je tih iznimaka toliko malo da su skoro i neprimijetni', napisala je jedna Ellina pratiteljica, a druga ju je podržala: 'Nemoj molim te, temperatura 37.5 je dovoljno veliki problem za njih, eventualno ako kihnu testament pišu odmah'.

Ella Dvornik pokrenula rat žena protiv muškaraca
Instagram 

'Oni ne žele zaštitu, a zabranili bi abortus, zamisli', bili su daljni ženski komentari, 'Kad vidim ovako nešto samo zamislim što bi bilo da su muškarci ti koji rađaju djecu. Pa mi bi davno izumrli jer bi oni od trudnoće odustajali već nakon prve jutarnje mučnine. A abortusi bi bili kao vađenje zuba'. Bilo je tu još brojnih sličnih mišljenja, a njih je najbolje sažela priteljica koja je napisala: ''Nuspojava nepijenja kontracepcijskih pilula kod žena je prvenstveno trudnoća, a kad ih pijemo glavobolja, umor, vrtoglavica, dlakavost, debljanje... zato dragi muškarci jedite go**a'.

Ella Dvornik pokrenula rat žena protiv muškaraca
Instagram (Screenshot) 

Jedna žena stala je u obranu muškaraca i napisala: 'Mislim da bi se hrpa vas trebala razvesti uz toliki hejt prema muškima', a poslije nje su se oglasili i muškarci. 'Zašto bi to itko pio? Zbog promiskuiteta ili se ne mogu kontrolirati zečeki pa imaju preko 10 djece što Hrvatskoj navodno fali. Razumijem ako žena treba pit to zbog hormona tj iz medicinskih razloga', komentirao je jedan, dok je drugi stao u obranu romantike i napisao: 'A zašto bi to uopće netko pio? Ako se muškarac i žena vole pa normalno da će imati djecu. Izgleda da sam ja samo jedan zaostali muškarac koji cijeni iskrenu i pravu ljubav, a prezire sve što danas spada pod normalnim. Nema veze, baš zbog toga sebe volim jer ne padam na te vaše moderne novotarije'.