Praznik rada tradicionalno se, osim radničkim, protestnim povorkama, obilježava i boravkom u prirodi - degustiranjem besplatnog graha, odlaskom u planine ili pripremom roštilja u društvu obitelji i prijatelja. U svakom slučaju, rijetko tko Praznik rada provodi kod kuće, već ga koristi da barem nakratko prošeće, udahne malo svježeg zraka i opusti se. Takav je slučaj i s poznatim Hrvatima, od kojih su neki produženi vikend i sunčano vrijeme iskoristili za odlazak u inozemstvo, dok su ga neki ipak proveli radno.

Naš najpoznatiji stand-up komičar i voditelj Ivan Šarić, tako je odlučio slobodne dane provesti u Rimu, u društvu svoje simpatične djevojke Korane Gvozdić. Par ondje uživa u ljepotama grada, kao i u talijanskim specijalitetima. Korani i Ivanu posebno je svidjela jedna od najpoznatijih rimskih turističkih atrakcija - Fontana di Trevi, pa su ispred nje i pozirali za svoje obožavatelje.

Lijepa glumica Bojana Gregorić Vejzović, dan je odlučila provesti u društvu svojih prijateljica s kojima je pozirala na terasi jednog zagrebačkog kafića. 'Mi smo generacija crno bijelog svijeta, ali jedna drugoj unosimo najljepše boje u život, a to posebno lako ide na 1.5. s pivicom u 11 sati!', napisala je simpatična Bojana uz fotografiju.

Uvijek vesela pjevačica Maja Šuput, Praznik rada dočekala je na gaži, a nakon toga se zaputila u jedan od omiljenih zagrebačkih parkova - Bundek. Ondje uživa u dobrom drušštvu i naravno, neizbježnom roštilju. A što se sve našlo na njezinom bogatom stolu, Maja je snimila i objavila na Instagramu, pa se tako pohvalila raznim mesnim i povrtnim delikatesama.

Bivša misica i Loto djevojka Jelena Glišić još je jedna poznata osoba koja je današnji dan odlučila iskoristiti za boravak u prirodi kako bi napunila baterije. Lijepa voditeljica tako se pohvalila fotografijom na kojoj uživa u zelenilu okružena proljetnim cvijećem. Pored fotografije je svima poželjela ugodan dan, a sudeći prema njezinu osmijehu, ona danas doista uživa.

Blogerica i kolumnistica Andrea Andrassy nikada nije skrivala svoju ljubav prema hrani, pa se tako na Praznik rada odlučila počastiti kremšnitom. 'Jedina stvar bolja od kremšnite su dvije kremšnite. Sretan Prvi maj svima, pogotovo onima koji se sad ljute jer se kaže SVIBANJ. Pusa', napisala je simpatična Andrea pored fotografije ove popularne slastice.

Glumica Katarina Baban jedna je od onih koja današnji Praznik, nažalost, provodi radno. Tako je objavila fotografiju na kojoj pozira ispred prozora gledajući prema van. 'Dok drugi uživaju u 1. Maju negdje u prirodi, mi ju samo možemo gledati kroz prozor kombija... Uživajte i za nas!', napisala je Katarina uz fotografiju te dodala hashtagove 'život skitnice', 'tako žive glumci' i 'misli svatko da je blizancu lako'. Za svoju je fotografiju u kratkom roku dobila mnoštvo lajkova kao i komentara podrške.

Osim Katarine, dan radno provodi i voditeljica Ecija Ivušić. Ipak, ona je napravila malu pauzu kako bi uhvatila koju zraku sunca, a sve je ovjekovječila i fotografijom na kojoj pozira s velikim osmijehom na licu. 'Osim doktora, medicinskog osoblja, vatrogasaca, čuvara reda i ostalih hvalevrijednih zanimanja i neke plavuše rade danas. U pauzi sam došla uhvatit malo boje jer kako čujem, u eteru se teško crni. Ili crnči. Nisam sigurna. U svakom slučaju, živio 1. Maj i gdje god bili i što god radili, nadam se da u pauzama hvatate bar malo sunca. Ako ništa drugo, u ovoj državi bar njega ne fali', napisala je lijepa voditeljica uz fotografiju.

Njezina imenjakinja, glumica Ecija Ojdanić, dan je započela radno, ali ipak na malo drukčiji način. Ona se, naime, uputila u teretanu kako bi odradila trening, a tim je povodom svojim obožavateljima poslala i mudru poruku. 'Ovo sam ja, tj. moja leđa, majke mi moje mile!!! Uglavnom, poruka za Praznik rada - jedino nas težak i ozbiljan rad može spasiti. Dobro, i pravedniji sustav, i socijalna država, i pošteni političari... ali, ono što možemo jest dati svoj maksimum. I nadati se najboljem!', napisala je Ecija uz fotografiju.