Gluma je uvijek bila moja strast. Obožavam je - rekla je glumica Louisa Connolly-Burnham koju gledamo u seriji ‘Vučja krv’, čija se treća sezona na HTV-u počela prikazivati prošlog tjedna.  Britanka, koja je 23. lipnja proslavila 27. rođendan, u glumu se zaljubila u djetinjstvu zahvaljujući ocu Anthonyju Burnhamu. 

'Bila sam pomalo divlje dijete, pa je tata odlučio da subotom idem u dramsku školu, što mi je bilo predivno. Bilo je to pravo mjesto na kojem sam na najbolji mogući način mogla kanalizirati višak energije. Dobra je stvar bila što je škola surađivala s glumačkom agencijom pa smo od najranije mladosti odlazili na audicije. Dobila sam ulogu u seriji ‘Ubojstva u Midsomeru’ 2008., ali mojim se profesorima nije svidjelo što uzimam previše slobodnih dana pa sam odlučila pauzirati i ponovno počela snimati kada sam navršila 18 godina', rekla je Louisa koja je dosad glumila u brojnim serijama među kojima su ‘Kuća boga Anubisa’, ‘Casualty’, ‘Drifters’ i ‘Zovite babicu’ koja joj se posebno svidjela.

'Teško je odabrati najdražu ulogu, ali u ‘Zovite babicu’ glumila sam trudnu tinejdžericu i nosila fascinantne kostime, a i priča je bila odlična', rekla je glumica koja je prije nekoliko tjedan završila snimanje kratkog filma ‘The Call Centre’ u kojem je ostvarila redateljski i scenaristički debi. Kako bi snimila film, na stranici Kickstarter prikupljala je novac te joj je 241 osoba uplatila ukupno 18.003 funti, što je bilo dovoljno za produkciju. Kratki film je i producirala, a da je to nešto čime bi se željela baviti, pokazala je osnivanjem tvrtke Thimble Films početkom godine. 

No gluma je ipak na prvome mjestu, a likove koje bi najradije htjela utjeloviti su Shakespeareova Lady Macbeth i stripovska zlikovka Poison Ivy. Kad je, pak, riječ o kolegama, također ima želja. 'Htjela bih raditi s Michaelom Fassbenderom, on mi je najdraži glumac. Mislim da je briljantan. Jako volim i Kate Winslet te Sally Hawkins, s kojom sam imala priliku raditi i stvarno je nevjerojatna', rekla je mlada glumica i aktivistkinja koja ima svoj podcast LCBlah o feminizmu i pravima LGBTQ zajednice. 'Tko mi je uzor? To jedino može biti Emmeline Pankhurst, hard-core feministkinja zahvaljujući kojoj žene mogu glasati u Velikoj Britaniji', rekla je i dala savjet svima koji žele biti dio zabavne industrije. 'Morate naporno raditi, ali uvijek budite vjerni sebi. I prema svima uvijek budite pristojni. Pobrinite se i za svoje mentalno zdravlje. Ako ste glumac, neka vam ne bude gluma jedini interes u životu. Imajte i drugih strasti i okružite se dobrim ljudima', zaključila je.