Biti reper u Hrvatskoj ne čini se obećavajućom karijerom, no 30-godišnji Slaven Berić, poznatiji pod umjetničkim imenom Fil Tilen, dokazao je suprotno. Milijunski pregledi njegovih pjesama na YouTubeu te podaci koji pokazuju da je njegov posljednji singl ‘Ko vam je reko’ četiri mjeseca zaredom bio broj jedan na Deezeru i broj dva na Shazamu u Hrvatskoj, dokaz su da njegov rad privlači velik broj slušatelja. Široj javnosti predstavio se prije dvije godine kao natjecatelj u televizijskom showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’, a već neko vrijeme gradi i karijeru televizijskog voditelja. No uz sve te uspjehe negdje je moralo zaškripati. U njegovu slučaju, kako nam je ekskluzivno otkrio, bilo je to u ljubavnom životu. Nakon godinu i pol dana završila je njegova romansa s četiri godine starijom Zag-repčankom Vidom Janeković, koja mu je tijekom veze bila i menadžerica. 

- Bila je to jedna od onih veza koje nemaju dobar temelj za budućnost, ali su zabavne dok traju. Znao sam od samog početka da to neće uspjeti i da to nije za mene, ali pružio sam nam priliku. Vida, moja bivša djevojka, zabavnija je od većine žena koje poznajem, hrabra i čvrsta sa životnom pričom o kojoj se mogu pisati romani. To te privuče, ali razlike su ipak bile prevelike. Ne bih u detalje, ali prekid je bio romantičan i filmski, stvari su mi letjele s balkona. Poslije smo se smijali tome jer oboje znamo da je bilo u afektu. Trenutačno sam slobodan i uživam u solo vodama. Toliko dobro živim da ne volim ni govoriti o tome, bojim se da ne pokvarim situaciju - govori nam Fil Tilen kojemu to nije jedina promjena u životu. Naime, nakon dvije godine napustio je radno mjesto na radiju Enter, gdje se upoznao s tajnama radijskog posla.

- Došlo je vrijeme za nove korake. Otvoreni je i dalje najslušaniji radio u Hrvatskoj, a to nije bez razloga. Privukli su me profesionalnost te prostor za osoban rast i razvoj. Ekipa je fenomenalna i to je trenutačno moj drugi dom. Budući da radim tek nekoliko mjeseci, nemam svoj show i bilo me po svim smjenama, učim od najboljih i vrlo sam zadovoljan - kaže Berić, koji se prošle zime okušao i kao voditelj emisije ‘Mala sestra’ na RTL-u. Show je bio kratka vijeka, ali angažman je nastavljen pa je trenutačno na toj komercijalnoj televiziji komentator WWE-a, natjecanja u zabavnom hrvanju.

- Televizija me privlači koliko i radio, bilo me u kazalištu, na filmu i pozornicama diljem Balkana i Europe. Volim scenski nastup. Kada su me pozvali s RTL-a i ponudili mi voditeljski posao, nisam dugo razmišljao. Hrvatska je mala zemlja i ne nudi puno prilika. živjeti vani i baviti se profesionalno svim ovim poslovima mogu samo najveći, i to uglavnom na vrhuncu karijere. Biti u Hrvatskoj i proći sve ovo do tridesete smatram blagoslovom. WWE je u Americi jedan od najgledanijih sportskih showova, a u nas tek pronalazi put do publike. Zabavno hrvanje nije dio naše kulture pa je ispred mene i kolege Marka Petraka velik zalogaj jer smo prvi na Balkanu koji to rade na nacionalnoj televiziji.

Da baš ništa ne ostane po starome, pobrinuo se kad je promijenio izdavačku kuću pa sada radi pod okriljem Universal Musica, koji je i objavio pjesme ‘Ko vam je reko’ i ‘Paranoja’. 

- Nisam siguran hoću li i nastaviti objavljivati singlove. Glazbena karijera u Hrvatskoj i na Balkanu nije me previše zanimala, ali želio sam je stvoriti i odraditi, žalio sam prvo uspjeti u svom dvorištu i uvjeriti samog sebe da to mogu. Oduvijek sanjarim o većim uspjesima i razvijanju novog zvuka s kojim ću otići izvan granica. Smatram da će me najvjernija publika koju sam stekao u svojoj zemlji pratiti dok god budem radio iskreno i iz srca. U svakom slučaju, ispred mene je još puno posla - kaže svestrani Berić.