Story radio
Početna Celebrity 5116 prikaza 28. travnja 2019.

FILIP JURIČIĆ: 'Lavić nam je donio veliko veselje u život'

Robert Gašpert.

Toliko je mirna beba da uz njega bez problema odrađuje glumačke obaveze

Filip Juričić uskoro će u zagre­bačkom gradskom kazalištu Kome­dija zaigrati naslovnu ulogu u predstavi ‘Zaljubljeni Shakespeare’, a s glavnim likom nema nikakve sličnosti, osim činjenice da je zaljubljen. I to jako, u zaručnicu Niku Dogan s kojom smo ga prošli tjedan sreli u centru metropole. Šetali su držeći se za ruke, a u kolicima su vozili sinčića Lava koji će u kolovozu navršiti godinu dana. I koji je toliko mirna beba da Filip uz njega bez problema odrađuje televizijske obaveze, poput one na Novoj TV gdje u dramskoj seriji ‘Na granici’ igra glavnu ulogu, ali i brojne kazališne. 

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert.

'Baš smo dobili dobru bebu koja sama odmah zaspi. Ujutro, kad je najbolje volje, puno ‘razgovaramo’, mazimo se, ljubimo, pa ga stavimo na didaktičnu dekicu. Baš je zahvalno dijete. Moram priznati da je Nika tu najizloženija. Idealna je mama posvećena djeci i njihovu razvoju. Stalno o tome nešto čita, puno se bavi djecom. Imamo dobar, topli tom', prije tri tjedna ispričao nam je 37-godišnji Zagrepčanin koji je atraktivnu medicinsku sestru upoznao sredinom 2017. godine. 

'Bilo je to jednog ljeta i sve se brzo dogodilo. Jako smo kompatibilni, oboje smo iz iste sredine, oboje imamo dijete. Brzo smo odlučili živjeti zajedno i, da kucnem o drvo, sve odlično funkcionira. Došao nam je i mali Lavić koji nam je veliko veselje', otkrio je Filip i priznao da mu je najdraža Nikina osobina činjenica da je normalna djevojka. 

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert.

'Teško je naći nekog tko se ostvario u svojoj normalnosti. Nema neke težnje, ni razočaranja, ne teži tome da je stalno negdje drugdje. Zna održavati harmoniju između posla, obitelji i života. Njoj je lijepo tako kako jest', rekao je. 
Njegova životna partnerica velika je podrška glumcu i u poslu pa često dolazi na predstave za koje uvijek ima riječi hvale. 
'Jako je pozitivna i uvijek me pohvali, ali ne tako da mi gladi ego. Nadam se da je iskrena u tome. Uvijek dođe na premijeru, a katkad i s prijateljicom na ponovne izvedbe', kaže Filip. Zaručnica će uz njega vjerojatno biti i 4. svibnja na premijeri spomenute predstave koju režira Stanislav Slovak. 

'Veselim se prvom čitanju kao malo dijete. Pogledao sam i film snimljen prije 20-ak godina, čak se svidio i mom 12-godišnjem sinu Janu. Sjajna je to priča, baš se veselim. I da, glumim Shakespearea. Komad je idealan za kazalište Komedija', prije nekoliko tjedana rekao nam je Filip, koji je Jana dobio u vezi s bivšom djevojkom Mateom Roščić. 

No za razliku od Filipa, koji je krenuo stopama svog oca Pere Juričića, čini se da Jan zasad nema namjeru baviti se glumom. 
'Jako je dobar u veslanju, na državnom natjecanju osvojio je srebro u ergometru. Vidjet  ćemo kako će biti kad dođe u vodu. Pomalo trenira i tenis. Bilo bi dobro da ga i škola malo više zanima, ali nije ni tu loš', ispričao je Filip koji je također zaljubljenik u sport, osobito u nogomet. 

 | Author: Robert Gašpert Robert Gašpert.

'Igram nogomet s kolegama. Stalno imamo napete mečeve između Kerempuha i Komedije. Poslije popijemo piće. Pokušavam igrati i tenis, planinarim Sljemenom pa mjerim prolazno vrijeme. Volim natjecateljski duh, borbu sa satom, timom... Imam i vikendicu iznad Zaprešića pa stalno pokušavam posaditi voćke. Na kraju mi sve to propadne. Zezaju se doma sa mnom, ali ne dam se. Ne odustajem. Ne mogu ubiti moju volju. Ipak se zna naći pokoja rajčica, a i trešnja mi se još drži', našalio se. 

Komentari