48-godišnja producentica Livia Giuggioli već je dvadeset godina u braku s 57-godišnjim britanskim glumcem Colinom Firthom te imaju dvojicu sina. Iako se njihov brak doimao vrlo stabilnim, u javnost su procurili  dobro skrivani detalji o njihovom odnosu. Sve se dogodilo nakon što je Livia podnijela prijavu protiv 55-godišnjeg Marca Brancaccije, svojeg starog prijatelja, za kojeg je rekla kako ju je uhodio, piše britanski The Times. Livia je u prijavi navela kako ju je Brancaccia počeo uhoditi 2016. godine i to tako što je prijetio i slao uznemiravajuće poruke, dok je njezinu suprugu slao njezine fotografije. Livia se navodno počela bojati pa su sve prijavili policiji.

Ipak, sada se pojavila nova priča jer je Branccacia rekao kako to nije istina te da je Livia sve izmislila kako bi prikrila aferu koju su njih dvoje imali prije dvije godine. Sve se odvijalo dok su Colin Firth i ona bili razdvojeni, no o tome nisu govorili u javnosti. 'Bili smo u vezi, htjela je ostaviti Colina zbog mene. Njihov je brak bio mrtav već godinama. Moje 'uhođenje' sastojalo se od dvije poruke koje sam joj poslao nakon što je 2016. prekinula sa mnom, te jednog maila kojeg sam poslao Colinu. Pisao sam mu o našoj vezi, i danas žalim što sam to učinio. Ona me prijavila jer se bojala da ću u javnosti ispričati sve što mi je povjerila o svom braku i poslu', rekao je Branccacia.

Kazao je i da su zajedno bili godinu dana te da mu je u tom razdoblju ona slala stotine poruka, fotografija i video uradaka, pa čak i svoj dnevnik. Njihovu je vezu sada potvrdila i Livia, što je u javnost iznio njezin i Colinov menadžer, no ona i dalje tvrdi da ju je novinar uhodio. 'Prije nekoliko godina Livia i Colin donijeli su odluku da se privremeno rastanu. To nisu iznijeli u javnost. Tijekom tog perioda Livia je kratko bila u vezi sa starim prijateljem gospodinom Branccacijom. U međuvremenu se pomirila s Colinom, a Branccacia joj je slao prijeteće poruke nekoliko mjeseci', stoji u službenoj izjavi.