Voditeljica na Narodnom radiju i RTL-ova projekta ‘Fittest Family’ koji će se uskoro početi prikazivati, 30-godišnja Doris Pinčić Rogoznica, trenutačno ima pune ruke posla. Uz brojne profesionalne uloge, ipak najviše uživa u onoj predane majke petogodišnjeg sina Donata i desetomjesečne djevojčice Gite. S Doris smo razgovarali o izazovima usklađivanja obiteljskih i poslovnih obaveza, beauty trikovima, ali i o temi našeg broja - ekologiji, odnosno ekološkoj osviještenosti te održivom razvoju.

S obzirom na to da je vaša obitelj narasla, odnosno prošlog ste ljeta dobili i kćer Gitu, uspijevate li pronaći vremena za sebe? Kako izgleda vaša svakodnevica? Je li suprug Boris u tome najveća potpora i oslonac?
Trenutačno imam jako malo vremena za sebe, ali to me ne frustrira. Uživam u djeci. Prebrzo rastu, ne okreneš se, a već su odrasli. Narav­no, ima boljih i lošijih dana, nećemo se zavaravati, ali općenito nemam ništa protiv toga da sve slobodno vrijeme koje imam trenutačno posvećujem njima. Dapače, uživam u tome što im se dajem i sva moja motivacija u životu usmjerena je na to da im primjerom pokušavam prenijeti ono u što vjerujem, a to je da se poštenim radom, trudom i predanošću može postići što god želiš, a da pritom ne gaziš druge da bi došao do svojih ciljeva. Suprug mi je u svemu što radim velika podrška i jako sam mu zahvalna zbog toga. Dobar partner puno znači i daje ti krila za sve. 

Kako ste podijelili kućanske obaveze? Tko je ‘gazda’ u vašem domu? 
Poslovi su podijeljeni ravnopravno, a tko je gazda - najbolji odgovor je kako kad. Imamo boljih i lošijih dana, nismo ni najbolji, ni najgori, ali odlično surađujemo, znamo da jedno drugome možemo otežati ili olakšati život i svjesno biramo ovo drugo. Ne volim lažne priče o savršenim brakovima i ne vjerujem da takvi postoje pa vas neću ni pokušati zavaravati nečim takvim, ali kad umiriš svoj ego ili barem radiš na tome, čuda se događaju.  

Vaš život, posebice na društvenim mrežama, izgleda nevjerojatno zanimljivo, zabavno i baš onako po mjeri sretnog čovjeka. Krije li se iza toga neka životna filozofija ili jednostavno uživate u svakome trenutku? 
Nemojmo se zavaravati da su društvene mreže stvaran život. Svi, ali baš svi mi imamo i nervozne i lude i neuravnotežene trenutke, samo nekako nije prihvatljivo o njima pisati i govoriti. Ne znam je li to dobro, ali je… tako. Danas svi stalno moraju biti sretni, mršavi i lijepi. Glavno pitanje nakon što sam rodila i prvi i drugi put bilo je - kako ste izgubili kilograme nakon porođaja. Pa je li to doista toliko važno? No, da se vratim na temu. Trudim se na društvenim mrežama, kad ih već imamo kao nužno zlo, prikazati stvari što realnije, pa se rado fotkam bez šminke, u dnevnim, običnim kućnim izdanjima i situacijama. Upravo zato što želim pokazati i razbiti tu iluziju da, samo zato što se bavim ovim poslom, živim neki čudnovati život. Zapravo sam vrlo obična i dosadna mama - obuci pidžamu, operi zube, moraš jesti povrće, jesi li pojeo voće, kupanje, presvlačenje i slično moje su, kao i većini roditelja, svakodnevne preokupacije. Samo, eto, moj je posao takav kakav jest, pod povećalom javnosti, pa se sve to čini posebnije, ali, vjerujte mi, nije. Posebna je okolnost što svoj posao doista volim i zahvalna sam do neba što  od njega mogu i živjeti. Kada i ima loših dana, zbrojim činjenicu da su mi djeca živa, zdrava i vesela te da imam gdje zaraditi kruh i odmah mi osmijeh dođe na lice. 

Storyjevo posebno izdanje, Story Green, u potpunosti je posvećeno ekologiji, osviještenom pristupu životu kada je riječ o okolišu i resursima, kao i eko pristupu modi, ljepoti te općenito životnome stilu. Jeste li i vi u tome području pronašli neke aktivnosti kojima se možete pohvaliti? Primjerice, reciklirate li?
Čestitam na vašem Green izdanju i podržavam svaku takvu priču. Nekoliko sam puta sudjelovala u takvim akcijama. Odvajam otpad kad god se može, pogotovo kod mojih roditelja gdje imamo vrt pa se sve kompostira. Planetu najviše pridonosim tako što nikad, ali nikad, ne bacam hranu. Uvijek ono što ostane prenamijenim i ne bacam ništa.

Koristite li ove prekrasne proljetne dane za odlazak u prirodu, šećete li šumom? Kako se opuštate nakon naporna radnog dana?
O, da... jedva sam ih dočekala. Nisam zimski tip i kad je nebo sivo, i meni se sve čini gore nego što jest. Djeca i ja jedva smo dočekali proljetne  šetnje. Stalno smo vani i upijamo taj toliko potreban vitamin D. Jednostavno obožavam sunčane i tople dane. 

Kakav je vaš režim njege kože lica i tijela? Imate li neke rutine koje nam možete otkriti?
Razočarat ću vas. Jako malo ‘radim’ po tom pitanju. No nikad ne preskačem čišćenje lica prije spavanja, najprije pjenicom za čišćenje lica, nakon toga micelarnom otopinom i obavezno se umijem. Kremu za lice nanosim ujutro, navečer čak i ne, i to je to. Šminkam se praktički samo za posao, inače minimalno. Nerijetko provedem dan a da ništa ne stavim na lice. I to je sve.

Uvijek izgledate besprijekorno, a to zasigurno ima svoju cijenu, odnosno oduzima vam dragocjeno vrijeme. Kako uspijevate uskladiti sve poslovne i obiteljske obaveze?
Stvarno tako mislite? Možda zato što me vidite dok radim. Da samo malo pitate moje susjede, znali biste da sam 90 posto vremena bez šminke i u trenirci po kvartu ili doma s djecom. Spremanje za situacije kad moram biti dotjerana za izlazak pred fotografe ne oduzima mi mnogo  vremena. Maksimalno pola sata ako se spremam kod kuće, ako me šminkaju ili friziraju, onda nešto dulje, ali što kraće, to bolje. Zapravo se najbolje osjećam kad sam doma bez ‘fasade’, kako ja to volim reći - u civilu. 

Vaš životopis prilično je dojmljiv, a tek ste u 31. godini života. Na čemu sada radite? Koji vam je projekt u fokusu? 
Hvala na lijepim riječima, raduje me što netko tako misli. Smatram da sam uvijek na početku i tako pristupam svakom projektu - s ciljem da se dokažem. Trenutačno snimam iznimno zabavan show ‘Fittest family’, a riječ je o irskoj licenciji koja će se uskoro prikazivati na RTL-u. U Irskoj je postigao velik uspjeh pa jedva čekam vidjeti što će se dogoditi u Hrvatskoj. Show je namijenjen cijeloj obitelji i miriši na našu hrvatsku svakodnevicu - obitelj, sport, ono što kao nacija volimo. Ima suza, smijeha, pa i krvi i ozljeda. Jedva čekam s gledateljima podijeliti tu avanturu. 

Što vas najviše veseli u karijeri, je li to radio, televizija? U čemu ste se najviše ostvarili? 
To mi je uvijek teško pitanje. Narodni radio moj je život, toliko snažan dio mene da ne znam kako bih bez njega. Volim taj radio kao da je moja tvrtka. Volim slušatelje koji s nama dijele svoj život, dobre i loše situacije, volim to što se priča proširila i na društvene mreže. Kad obrađujemo neku temu u eteru, slušatelji često odgovaraju i meni privatno pa imam dojam da smo stvarno bliski. To je zahtjevan, ali lijep posao. Ponosna sam na cijeli tim Narodnog koji jako vrijedno radi i već godinama pomiče granice, a sudeći po planovima, tako će se nastaviti i u budućnosti. Televizija je također moja velika ljubav. Volim tu igru s kamerom, volim vjerovati da uveseljavamo, intrigiramo, zabavljamo gledatelje i dajemo im odmak od politike i ponekad preteške svakodnevice. Iza svih svojih emisija stojim i nikad ne prihvaćam projekte za koje mislim da iza njih ne mogu stati u potpunosti. Emisije poput ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’ već su legendarne i ponosna sam što sam bila mali kotač u tim projektima. No morate znati da smo mi voditelji i svi ispred kamere doista samo kotačić te priče. Puno je više ljudi koje ne vidite na setu, a zaslužniji su od nas za stvaranje te čarolije. 

Koje ste si ciljeve zacrtali za 2019.? Što želite ostvariti, a još možda niste?
Imam još nekih želja za budućnost, ali nemam potrebu gurati se, laktariti ili bilo što slično. Doći će sve što treba doći i kako god bude, bit će  u redu. Volim raditi, samo stvaranje veći mi je motiv od novca, volim to ludilo i kreativnu energiju koju osjećam dok radim. Dogodi se sve što se treba dogoditi, jednostavno vjerujem u život. 
Kada biste se morali opisati potpunom strancu, što biste rekli? Tko je Doris Pinčić Rogoznica? 
Najteže pitanje ste ostavili za kraj. Kako Petar  Grašo kaže u novoj pjesmi: “Ne nosim sat, sve more stat i što se mene tiče, šta bude biće, srcen se dajen dok traje traje, samo nam ljubav ostaje….” Eto, tako nekako.