Iza nas je prva polufinalna večer Eurosonga u Lisabonu na kojem je ove godine kao predstavnica Hrvatske nastupila Franka Batelić s pjesmom ‘Crazy’ i svojim nevjerojatnim nastupom zaslužila ovacije. Nakon što je na generalnoj probi pokazala cjelovit raspon svojih vokalnih sposobnosti i time oduševila prisutne, nije ni čudo da je jednako dobar, ako ne i bolji nastup odradila večeras pred mnogobrojnom publikom. Ipak, njezin fantastičan nastup, nažalost, nije uspio prikupiti dovoljno glasova da Hrvatska zasluži svoje mjesto u finalu.

Franka je nastupila potpuno samouvjereno i nije pokazivala nikakve znakove treme, a cijela je publika bez daha pratila njezin nastup. Koreografija je bila minimalistička dok je naglasak stavljen na ekspresiju, a kamera je pomno pratila svaki Frankin pokret. 

Naša predstavnica bila je odjevena u kreaciju dvojca eNVy room, a nosila je elegantnu haljinu od crne čipke u kojoj je izgledala poput svjetske zvijezde.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održava se u Altice Areni, a prvu polufinalnu večer su vodili Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto, koji će voditi i ostale večeri natjecanja.

Večeras je nastupilo 19 izvođača, ali je samo njih 10 prošlo u finale. Direktan prolaz u finale imaju Portugal, Velika Britanija i Španjolska, a osim njih u finalu ćemo gledati Austriju, Estoniju, Cipar, Litvu, Izrael, Češku, Bugarsku, Albaniju, Finsku i Irsku.

Osim Hrvatske, dalje nisu prošli predstavnici Azerbajdžana, Islanda, Belgije, Bjelorusije, Makedonije, Armenije, Grčke i Švicarske.

Prognoze kladionica Franki nisu bile naklonjene i prema najpoznatijem svjetskom servisu za uspoređivanje ponuda kladionica predviđalo joj se tek 15. mjesto od ukupno 19 natjecatelja koliko je nastupilo u prvoj polufinalnoj večeri.

Najveći favoriti Eurosonga za sada su Cipar, Norveška i Izrael što i ne čudi s obzirom na to da je pjesma 'Toy' izraelske predstavnice Nette na usluzi Youtube pregledana više od 19 milijuna puta. Tako je tijekom Nettinog nastupa cijela dvorana skakala uz vesele taktove njezine neobične pjesme, a po završetku pjesme publikom se prolomio gromoglasan pljesak.

Da iza cijelog nastupa stoji višemjesečni trud jasno je od trenutaka kada je naša predstavnica stigla u Portugalu gdje je otpočetka dobivala samo riječi hvale, no konkurencija je ipak bila prejaka za daljni prolazak mlade pjevačice.

'Osjećam se nestvarno. Neopisiv je osjećaj da nakon četverogodišnje stanke imam čast predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Preuzbuđena sam i preponosna', rekla je Franka u intervjuu prije nastupa. 'Zahvalna sam svim ljudima koji su me ponovo prihvatili na glazbenoj sceni i koji su podržali moju pjesmu 'Crazy', rekla je Franka i dodala kako joj je dečko Vedran najveća podrška. 'Forsirao me da se vratim pjevanju. Da me nije podupirao sigurno ne bih večeras bila ovdje', zaključila je.