Brian Harvey, frontmen jednog od najpopularnijih boy bendova svih vremena, East 17,  uhićen je i hospitaliziran zbog sumnje da je slao zlonamjerne poruke društvenim mrežama nakon što je u prijenosu uživo iz svoje kuće prijetio da će sam sebe ozlijediti.

Bivšeg pjevača policija je odvela u bolnicu, gdje su procijenili njegovo mentalno zdravlje, a nakon toga je odveden u pritvor. Na You tubeu se ubrzo pojavio i video koji pokazuje Harveyevo uhićenje u njegovom domu u Walthamstonu.

Brian je uvijek otvoreno govorio o svojoj depresiji. U seriji videa koje je prije toga objavljivao pričao je o svojim novčanim i mentalnim problemima, i pozvao premijerku Theresu May da pomogne ljudima s psihičkim poteškoćama. U 2018. objavio je video u kojem je rekao da je 'zatvorenik u svom domu već pet godina'. 

East 17 stekli su planetarnu slavu u ranim 90-im. Njihov hit broj jedan u Britaniji i svijetu bila je pjesma 'Stay another day'. Briana su izbacili iz benda 1997. godine jer su se htjeli ograditi od njegovih tvrdnji kako te 'ecstasy čini boljom osobom'. Bend se raspao kasnije te iste godine, ali su se i ponovno okupili u nekoliko navrata.